🔊 Fennhangon kommunistázzák Erdei Ferencet Makón, közben a Fidesz huszadjára szavazta le az ügynökaktákat

Újabb fideszes következetesség: miközben Mágori András önkormányzati képviselő (Fidesz) harsányan beszélt a kommunisták tetteiről és Erdei Ferencről a legutóbbi testületi ülésen, addig párttársai két héttel ezelőtt huszadik alkalommal mondtak nemet az állambiztonsági múlt átláthatóvá tételére, valamint az állampárti vezetők és a diktatúra állambiztonsága hivatásos állományának egyes közhivatalok viseléséből való kizárására.

Mint arról beszámoltunk, eltávolították Erdei Ferenc szobrát, az emléktábláit és domborműveit, illetve átnevezik a nevét viselő teret Aradi térre. A teljes eltörlés nem, de az átnevezés már 2016-ban felmerült, most pedig a Csongrád Megyei Kormányhivatal szólította fel az önkormányzatot, hogy változtassa meg ezt a teret és a Károlyi Mihály utcát, mert a Magyar Tudományos Akadémia szerint köthetőek a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerekhez.

A szerdai vitában úgy tűnt, Mágori András kezdett kiesni a szerepéből, hirtelen hangszínt váltott. Szerinte nem lehet azt összehasonlítani, ha valaki megkoszorúzza Horthy Miklós sírhelyét és Makón két szobor őrzi a ,,kommunista padláslesöprő belügyminiszter emlékét közterületen.”

,,Ebbe hol talál közös nevezőt? Mi a kettőnek a köze egymáshoz? Egy sírhely és két szobor!”

– címezte Mucsi Tamásnak (VKKP) a hozzászólását. Itt tudja meghallgatni Mágori gondolatmenetét:

Közben a Parlamentben napra pontosan két héttel ezelőtt, november 19-én 57 igen, 117 nem és 1 tartózkodás mellett a kormánypárti többség ismét kiállt a kommunista ügynökök, illetve a rendszerváltás befejezésének elodázása mellett. Az ellenzék egységes volt, és mindössze két kormánypárti politikus mondott igent az LMP-s javaslatra, Bencsik János és Witzmann Mihály (mindkettő Fidesz), míg Ritter Imre (Fidesszel szavazó nemzetiségi képviselő) tartózkodott.

A szavazás adatait itt lehet megnézni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink