Fidesz-irodából hívják az embereket, hogy oltassák be magukat

A rejtélyes adatbázis nincs összefésülve a regisztrációra szolgáló vakcinainfo.gov.hu oldal adatbázisával, mert olyanokat is hívtak, akik már megkapták az oltást, vagy már rég regisztráltak, és olyanokat is, akik nem regisztráltak, és nem is akarnak oltást.

Váradi László, V. Naszályi Márta, I. kerületi párbeszédes polgármester férje számolt be róla a múlt héten, hogy a Fidesz I. kerületi irodájából felhívták, hogy regisztráljon a vakcinainfó oldalon az oltásra. Azt írta, hogy a hívó egy volt fideszes önkormányzati képviselő volt, azt állította, hogy egy aláíróíven találta meg a hívott férfi elérhetőségeit, bár ő állítása szerint nem adta meg az elérhetőségét a Fidesznek.

Váradi László azt mondta a 24.hu-nak, hogy több ismerőse is arról számolt be az elmúlt napokban, hogy vagy egy helyi Fidesz-irodából, vagy a kormánypárti vezetésű önkormányzatból kaptak a napokban telefont, hogy regisztráljanak oltásra. A 24.hu azt írja, hogy olyanokat is hívtak, akik már megkapták az oltást, vagy már rég regisztráltak, és olyanokat is, akik nem regisztráltak, és nem is akarnak oltást.

A portál megkereste a Fidesz sajtóosztályát, hogy érkezett-e központi utasítás az alapszervezetekhez arról, hogy hívogatni kell az embereket. Azt is megkérdezték, hogy milyen adatbázis alapján buzdítják az embereket az oltásra, és hogyan fordulhat elő, hogy olyanok adataival is rendelkeznek a pártirodák, akik korábban nem járultak hozzá az adataik kezeléséhez.

A Fidesz sajtóosztálya a következőt válaszolta:

,,A járvány legyőzése csak az oltással lehetséges. A Fidesz ezért telefonon is arra biztat mindenkit – aki hozzájárult a kapcsolattartáshoz –, hogy regisztráljon és oltakozzon”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink