Fideszes miniszteri biztos indul függetlenként Hódmezővásárhelyen

Grezsa Istvánt megszólította a szülőföld.

Egyelőre önálló, független indulását jelentette be a hódmezővásárhelyi polgármesteri székért Grezsa István, a Fidesz helyi képviselője, egyúttal az Orbán-kormány „Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztosa” – derül ki a kormánypárti promenad.hu cikkéből.

Az egyelőre független jelölt teljesen hasonló okokat sorol fel az indulásáról, mint amit a helyi Fidesz szokott említeni, miszerint békétlenség van a városban és hogy a polgárok egyik fele vesztesnek érzi magát. Grezsa ígéri, hogy a városi kórház ügyét is rendezné. Kiderült, hogy egyelőre várja civilek és más támogató szervezetek támogatását – ebben meglepő lenne, ha a Fidesz nem állna mögé.

A Mérce felhívja rá a figyelmet: a jelölt apja egyébként az a Grezsa Ferenc, az 1990-es ben megjelent nagysikerű antiszemita pamfletnek, az „Apák és fiúknak” szerzője, amelyben az SZDSZ akkor antikommunista, illetve zsidó felmenőkkel rendelkező politikusait, például Tölgyessy Pétert, Kis Jánost és Tamás Gáspár Miklóst vádolta azzal, hogy valójában népellenesek, és antikommunizmusuk valójában a kommunisták kiszolgálása.

Frissítés:

Az eredetiben Grezsa István édesapjának tulajdonított, 1990-es Magyar Fórum-cikket valójában Grezsa István testvére, az ugyancsak Grezsa Ferenc névre hallgató MDF-es országgyűlési képviselő, pszichiáter jegyezte. A tévedést javítottuk.

(Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink