Földeáki tűzoltó is szolgálatba állt a szegedi laktanyában

Múlt pénteken tett esküt, ma pedig már szolgálatra jelentkezett a szegedi laktanya öt új tűzoltója. Mindannyian sikeres vizsgát tettek a múlt szeptemberi képzés lezárásaként, sőt, egyikük – kiemelkedő tanulmányai eredményeinek köszönhetően – főigazgatói elismerésben is részesült.

Ábrahám Gergely 26 éves, Szegeden él. Nem ismeretlen számára a tűzoltói hivatás, hiszen évek óta a Szegedi Tűzoltó-és Vízi mentő Szakszolgálat önkéntes tagja. 2019-ben részt vett a Hableány tragédiáját követő mentési munkálatokban is. Gergely Szegeden él, a futás az egyik szenvedélye. Két éve részt vett a szegedi katasztrófavédelmi kirendeltség által szervezett, Dóm téri futóversenyen is, amelyre idén is teljes gőzzel készül.

Mészáros János 38 éves, feleségével és kétéves gyermekével Földeákon él. Az előző nyolc évet Németországban töltötte, kisfia is ott született. Hazatérésük után jelentkezett a tűzoltóknál, de már több mint egy éve tagja a földeáki önkéntes tűzoltó egyesületnek is. Hobbija az íjászkodás és a kerékpározás, szabadidejét a családjának szenteli.

Csató István 27 éves,Szegeden él. Jelenleg a szegedi egyetem jogi karán tanul, várhatón idén szerzi meg diplomáját. Szabadidejében szívesen sportol. A szegedi laktanya B szolgálati csoportjában kezdi meg első szolgálati napját.

Miklós Máté szintén Szegeden él, már a középiskolában is rendészeti ágazatot választotta.  Mindig is vonzotta a hivatásos pálya, ezért döntött úgy 2019-ben, hogy beadja önéletrajzát a katasztrófavédelemhez. Szabadidejében sokat sportol, a legszívesebben kosárlabdázik. Érdekli a fotózás, szenvedélyesen gyűjti a különleges objektíveket. Leginkább a természetfotózás érdekli, szívesen fotózza a vadon élő állatokat.

Csillik Balázs is frissen végzett a tűzoltó képzésen, kiemelkedő tanulmányi eredményéért a múlt pénteki eskütétel alkalmából főigazgatói elismerésben részesült. Balázs keresztapja egykor szintén a katasztrófavédelem szervezeténél dolgozott, így számára sem teljesen ismeretlen a tűzoltói hivatás. Korábban szakácsként dolgozott, hobbija pedig az amerikai foci. Emellett akvarisztikával foglalkozik, több akváriuma is van otthon.

(Csongrád Megyei Katasztrófavédelem, fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy/Csongrád MKI)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink