Gázszerelőnek kiadva magukat raboltak ki egy időst

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi nővel szemben, aki társaival gázkészülék ellenőrzés ürügyével terelte el a sértett figyelmét, akitől 200.000 forintot vittek el – közölte az ügyészség.

Az elkövető 2018 októberében, két ismeretlen társával megjelent a sértett szegedi lakásánál azért, hogy tőle lopjanak. Egyikük gázszerelőként mutatkozott be, és kérte a 78 éves sértettet, hogy ellenőrzés céljából engedje be. A lakásban ezután szóval tartotta a sértettet, amíg a vádlott a társával besurrant, és elvitték a sértett táskáját a benne lévő 200.000 forinttal.

A sértettnek gyanússá vált a “gázszerelő”, segítségért kiáltott, de akkora a táskát már elvitték. A vádlott a táskát a társasház bejárati ajtajára akasztotta, a készpénz nem került elő.

A Szegedi Járási Ügyészség a nőt a bűncselekmény felismerésére idős kora miatt korlátozottan képes személy sérelmére, csoportosan elkövetett kifosztás bűntettével vádolja. Az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a vádlottal szemben.

A 2018. július 1-jétől hatályos Büntetőeljárási törvény lehetővé tette, hogy az ügyész a vádiratban, arra az esetre, ha a vádlott a bíróság előtt beismerő vallomást tesz, indítványt tegyen a büntetés mértékére. Az ügyészség a vádlott beismerése esetén 1 év börtönbüntetés kiszabását, valamint 1 év közügyektől eltiltást indítványozott.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink