Gumiabroncsokból épített kerítést, hulladékgazdálkodás megsértésével vádolják

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a tanyáját vette körbe mintegy 200 köbméter használt gumival.

A vádirat szerint az egyik megyebeli falu külterületén lakó férfi 2016. és 2021. között gyűjtötte a használt gumiabroncsokat. Azokat úgy hasznosította, hogy a tanyája körül kerítést épített belőlük. A hulladéknak minősülő gumiabroncsok gyűjtése és hasznosítása a jogszabályok szerint engedélyköteles tevékenység, amellyel a vádlott nem rendelkezett. A férfi mintegy 200 négyzetméteres területen és 200 köbméter mennyiségben használta fel jogellenes módon a használt gumikat.

A járási ügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja és vele szemben gyorsított eljárás keretében végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt.

A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: A hét elején még esőre számíthatunk

Csapadékosabbá válik az időjárás a hét elején: többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani, emellett élénk, olykor erős szél valószínű. A hét második fele szárazabbnak ígérkezik, csak elszórtan lehet zápor, zivatar, és a hőmérséklet csúcsértéke az átmeneti visszaesést követően a hét végére ismét megközelíti a 30 Celsius-fokot

Tovább »

A nap idézete

123 éve született Gábor Dénes (született Günszberg) Nobel-díjasmagyar fizikus, gépészmérnök, villamosmérnök, a holográfia feltalálója.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink