Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

A kiszombori Kisteleki téren tartotta utolsó fórumát Csanádi Ferenc. A polgármesterjelölt azzal kezdte: szemléletváltásra van szükség az önkormányzatnál és a községben is. Meglátása szerint sajnos még mindig félnek eljönni egy ilyen fórumra. Felidézte, amikor a három képviselő (Endrész Erzsébet, Balázs Tibor, Bajnóczi János +2024) bekerült a testületbe, akkor kezdődött Kiszomboron a lejáratás, amire előtte talán még soha nem volt példa. A 2019-es választás után elindult az ellenségkép gyártás a Fidesz oldaláról.

Csanádi elárulta, a mostani kampányban felmerült a jelöltállítás után, hogy üljenek le egyeztetni minimumokról a kampány kapcsán az összes jelölttel, de a jelenlegi vezetés nem jött el a megbeszélésre. Ugyanakkor tud olyan képviselőkről, akik válaszoltak volna nekik, el is mentek volna erre az egyeztetésre, de kaptak egy tanácsot, hogy ne.

Sokaknak a harc, a mocskolódás érdekesebb, de ez inkább a programokról szólna, tudjunk hozzátenni a faluhoz és ha alkalmasak vagyunk, akkor a lakosság bizalmat ad

– fogalmazott a polgármesterjelölt. Hozzátette: Kiszombor sok mindent megvalósított önerőből korábban, de most csak várják a pénzt, a pályázatokat.

Beszélt arról is, az önkormányzatnak nem érdeke valamiért a tájékoztatás, sőt oldalunk, a Makói Csípős ellenség lett azért, mert közvetítjük a testületi üléseket.

Csanádi szerint egyébként a jelenlegi képviselők többsége is nyitott lenne az ötletekre, új dolgokra, csak a jelenlegi vezetés, a polgármester visszatartja őket, nem mernek indítványozni.

Rátért arra, hogy a szegedi kínai autógyár és a Rheinmetall üzem miatt hatalmasat nőnek az ingatlanárak, emiatt Kiszombor vonzóbb lehet a gyerekes családoknak. Szerinte az ipari zóna Maroslelén követendő példa lenne és ki kell használni a határmentiséget, pl. határon átnyúló uniós pályázatok. Hozzátette, hogy helyi, kezdő kisvállalkozásokat is támogathatna az önkormányzat a milliárdos cégek segítése (nem szed tőlük bérleti díjat pl.) helyett.

A kastély felújításán keresztül bemutatta, hogy a jelenlegi faluvezetés mennyire ellenséges minden kezdeményezéssel szemben: ők takarítottak volna önkéntesen, csak mire minden engedélyt megkaptak, a község elvégeztette a munkát pénzért.

Ma én voltam milliárdos kastély tulajdonos a Promenád24-en, holnap ki lesz lejáratva? Ezt sok potenciális jelölt nem vállalta, hogy célkereszt legyen rajta. Sokan nem mernek részt venni sem a fórumokon

– fejtette ki a polgármesterjelölt, majd úgy folytatta:

holnap dönthetünk, hogy változás legyen, azzal, ha elmegyünk szavazni. Ugyanis az otthon maradók is befolyásolják a végeredményt. Sajnos észre sem vesszük és elfogynak az eszközeink, amivel beleszólhatunk a döntéshozatali folyamatokba.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink