Gyöngyösi: Az állami szuverenitás nem azért van, hogy az Orbánhoz hasonló korrupt politikusok elbújjanak mögé

„Nincsenek különösebb illúzióim annak tekintetében, hogy az Orbán-rendszer nem siet létrehozni egy valódi, független (tudják értelmezni a szót?) korrupcióellenes hatóságot” – írja Facebook-bejegyzésében Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-képviselője annak kapcsán, hogy a Magyar Hang információi szerint egyre valószínűbb, hogy az a Laura Codruţa Kövesi lehet az Európai Ügyészség vezetője, aki egy, a román Korrupcióellenes Ügyészséghez (DNA) hasonló szervezet felállítását sürgeti Magyarországon is.

Erről az egyelőre csak a tiszta közélet iránt vágyókban élő szervezetről a jobbikos politikus így fogalmaz:

Nem egy Polt Péter-féle sóhivatal, hanem egy olyan valódi ügyészség, amely legalább az OLAF által feltárt és dokumentált Elios-ügyekhez hasonló korrupciós esetekben vádat tudna emelni.

Ugyanis a korrupcióellenes szervezet feladata lenne elkészíteni a vádiratot, ami alapján a bíróság lefolytathatná az eljárást. „Azt az eljárást, amit a magyar bíróságok most vádirat híján nem tudnak lefolytatni, hiszen nincsen független magyar ügyészség, ami vádirattal állna elő korrupciós ügyek tekintetében” – fogalmaz Gyöngyösi.

Az EP-képviselő kitér a Fidesz által rendszeresen hangoztatott nemzeti szuverenitás kérdéskörére is. Gyöngyösi ezzel kapcsolatban azt vallja,

az állami szuverenitás nem azért van, hogy az Orbánhoz hasonló korrupt politikusok elbújjanak mögé.

Kiemeli, hogy

a magyar elit közpénzből gazdagodását már nem tűri soká az Európai Unió, és a következő költségvetési időszakban, aki nem igazolja, hogy nem nyúlt a bödönbe, azt bizony szankcionálni fogják.

Végül megismétli pártja korábbi álláspontját: támogatják, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Gyöngyösi teljes bejegyzése itt olvasható:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

Tovább olvasom »