📺 Gyöngyösi Márton: az EU úgy látja, Orbán Viktor diktatúraépítésre használja fel a járványt

„Itt az a nézet alakult ki –valószínűleg nem alaptalanul-, hogy Orbán Viktor ezt a helyzetet is kizárólag arra használja fel, hogy diktatúrát építsen ki Magyarországon, és felszámolja a jogállamiságot a parlament kiiktatásán keresztül. Márpedig ezt itt nem tűrik” – mondta pénteki videójában Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese, EP-képviselője.

Az ellenzéki politikus szerint miközben az Európai Unió folyamatosan azon dolgozik, hogy hogyan lehetne pénzügyileg támogatni az uniós állampolgárokat, egyes országok –köztük Orbán Viktor vezetésével Magyarország- ezt próbálja „megtrollkodni”. Ez azonban súlyos következményekkel járhat, akár pénzügyi forrásoktól is eleshet az ország – mutatott rá arra az esetre, ha a magyar kormány nem mutat együttműködést.

Gyöngyösi Márton azt mondta, egy ilyen szintű válsággal szemben csakis globális fellépés vihet sikerre, éppen ezért a csütörtökön Brüsszelben tárgyalt, alapvetően koronavírussal kapcsolatos indítványba bekerült egy passzus, ami szankcionálja azon tagállamokat, amik a járványt a jogállamiság felszámolására használják fel.

„Sajnos Magyarország és Orbán Viktor is meg van említve”

Csütörtökön közös állásfoglalásban ítélte el a magyar kormányt a felhatalmazási törvény miatt az Európai Parlament több képviselőcsoportja is. A dokumentumot egyszerre jegyzi a Fidesznek máig otthont adó Európai Néppárt, a szocialisták, a liberálisok és a zöldek.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

94 éve született Hankiss Elemér, Széchenyi-díjas magyar szociológus, filozófus, értékkutató, irodalomtörténész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább olvasom »