? Hamis volt a több ezer liter mosószer

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Békés megyében ellenőrizték azt a kamiont, aminek sofőrje a raktérben szállított áru eredetét nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök Mezőhegyes külterületén ellenőrizték azt a román teherautót, amit nem találtak az EKÁER-rendszerben annak ellenére, hogy bejelentésköteles árut szállított. A sofőr számlát nem, csak egy sorszám nélküli fuvarokmányt tudott bemutatni, amiről hamar kiderült, hogy hamis, a papíron megjelölt feladó nem is tudott a szállítmányról.

Az ellenőrzéskor a termékek csomagolásának minősége, a külső ismertetőjegyek, védjegyek, valamint gyártási kódok hiányának alapján munkatársaink megállapították, hogy az összesen 6 200 liter (Persil, Lenor, Ariel) folyékony mosószer hamisítvány. A nagy mennyiség miatt a járművet is mérlegre állították a pénzügyőrök, ami az engedélyezett 3,5 tonna össztömeg helyett több mint 9 tonnát mutatott.

Az összesen ötmillió forint értékű mosószert lefoglalták és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indítottak eljárást, a jelentős túlsúly miatt pedig feljelentést tettek a rendőrséghez.

A hamisított termékek kiszűrése a piacról azért is fontos, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve is magas egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink