Harmadik országból kölcsönöz munkásokat a makói Continental

30 harmadik országból érkező dolgozót foglalkoztatnak a makói Continentalnál – ezt a gyárigazgató ismerte el a Makói Városi Televízió kérdésére.

Szűrszabó Levente szerint ennek egyik oka az, hogy a közelben nem találnak számukra megfelelő munkaerőt, másrészt pedig „az autópiac növekvő igényei miatt gyorsan kellett cselekedniük”, év végére ugyanis egyre több megrendelés érkezett a céghez.

A gyárvezető szerint a cég mindent megtett, hogy helyieket alkalmazzon, ám mint mondta, nem volt sikeres a célzott, helyi toborzókmapányuk. „Sajnos azt tapasztaltuk, hogy nem volt elégséges a kampány, nem tudtunk elegendő számú munkavállalót felvenni a céljaink eléréshez”. A tévé riportjából az derül ki, hogy elsősorban „fiatal, erős férfiakat” keresett a cég, de tapasztalatuk szerint ilyenből kevés van a helyi munkaerőpiacon.

Szűrszabó megerősítette azokat az értesüléseket is, melyek szerint indonéz munkavállalók érkeztek a céghez. Az igazgató szerint összen 30 ilyen dolgozó van most a makói Continentalnál, akik a „tanulmányaik befejezéséhez szükséges szakmai gyakorlatukat” végzik. A makói tévé kérdésre, miszerint ugyanolyan feltételek mellett dolgoznak-e az indonéz munkavállalók, mint a helyiek, Szűrszabó igennel válaszolt.

A Makói Gumiipari Szakszervezet saját Facebook-oldalán szólt hozzá a tévériporthoz. Szűrszabó nyilatkozatát így kommentálták:

Annyit érdemes megjegyezni az igazgató által elmondott ugyanolyan feltételről, hogy a vállalat senkinek nem fizeti a rezsi számláját. A külföldieknek szállást biztosítanak, külön utaztatják őket, tolmácsot foglalkoztatnak melléjük. Azért az érdekes, hogy több 20-26 éves munkaviszonnyal rendelkező munkaviszonyát szüntették meg kb. egy hónap leforgása alatt”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink