Hatalmas összeggel támogatja a Continental a Máltai Szeretetszolgálat munkáját

Az orosz-ukrán háború közelgő egy éves évfordulója kapcsán a technológiai vállalat hazai történetének legnagyobb egyösszegű adományával, több mint 21 millió forinttal segíti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkáját. A Continental az együttműködés keretében többek között az orosz-ukrán háborús konfliktus elől Magyarországra menekülők integrációs programját támogatja.

A segélyszervezettel már korábban megkezdett közös munkát emeli most új szintre az anyacég egyik hazai leányvállalata, a Continental Automotive Hungary Kft. A magyarországi gyáraiban dolgozó ukrán nemzetiségű munkatársai révén a társaság közelebbi rálátással bír a háború humanitárius következményeire, így a konfliktus első évfordulójához közeledve egy olyan szervezet munkáját kívánta támogatni, amely hosszútávon segíthet a hazánkba menekülők integrációjában.

A Continental magyarországi kollégái már a mostani adományozást megelőzően, a háború tavaly februári kirobbanásakor is igazi közösségként mozdultak meg, életre hívva a vállalat egyik legfontosabb, „Egymásért” értékét. Akkor néhány hét alatt összesen 82 doboz, közel 8 köbméter adományt gyűjtöttek össze az orosz-ukrán háború rászorulóinak, mely célba érését már akkor is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat biztosította.

Az együttműködés következő lépéseként, a most bejelentett több mint 21 millió forintos támogatás keretében a technológiai vállalat a konfliktus elől hazánkba menekülők integrációján túl 2023 folyamán több más cél megvalósításához is biztosít finanszírozást. Ilyen például a hátrányos helyzetben lévő fiatalok felzárkóztatása a Máltai iskolaprogram keretében vagy a mozgássérült fiatalok szállítása és táboroztatása.

A jó ügy melletti kiállást és a korábbi együttműködés bővítését így kommentálta Kalmár Ákos, a Continental országos HR vezetője:

„Szomorú évfordulóhoz közeledünk. Cégünk az elmúlt egy évben számos módon nyújtott segítséget az ukrán közösségnek, illetve a nálunk dolgozó ukrán kollégáknak és családjaiknak. A háború valószínű elhúzódásával azonban meg kellett találnunk a hosszú távú vállalati felelőségvállalás legmegfelelőbb módját. A segítségnyújtásban ezért a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal működünk együtt a jövőben.  Biztosak vagyunk benne, hogy az adományunk általuk a legjobb helyre kerül majd.” 

„A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a menekülők humanitárius megsegítésén túl a hosszú távon Magyarországon maradó családok beilleszkedéséhez nyújt sokoldalú, gyakorlatias támogatást, hogy a jövőben már ne szoruljanak segítségre, képesek legyenek önmagukról gondoskodni. Célunk, hogy a szülők megfelelő munkát találjanak, a gyermekek pedig sikeresen beilleszkedjenek az óvodai, iskolai környezetbe, a Continental támogatásával ezt a programot folytatjuk tovább”

– emelte ki Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink