Hetek óta csak az üzletek világítják meg a Korona mögötti sétányt

Több hete nincs közvilágítás a Korona mögötti sétányon. Ez még a november 27-i testületi ülésen került szóba, de azóta sem történt változás, pedig a fideszes városüzemeltetési tanácsnokok nagyon fogadkoztak. Fotónkat december 6-án készítettük, de tegnap is ilyen volt a látvány.

– Két városüzemeltetési tanácsnok van, jól halad az utalványok kiosztása, de egyikőjüknek sem tűnt fel, hogy ott a sötétség miatt nyilvános mosdónak használják a közterületet. Ez az üzleteknek és a banknak is probléma

– fogalmazott a testületi ülésen Mucsi Tamás (VKKP) önkormányzati képviselő.

Az egyik városüzemeltetési tanácsnok Varga Ferenc, a másik Mágori András, fideszes képviselők. Utóbbi a felvetésre reagálva elmondta: az utalványosztással felmérik a lakók problémáit is, de ő egyébként nem járt arra, erről nem hallott. Viszont ezek után próbálják elintézni a javítást, cserét.

Kovács Sándor (Fidesz) is beszállt a vitába: szerinte a város több pontján gond van a közművek javításával, lámpatestek cseréjével. Van olyan, amire másfél éve vár. Tud még olyan helyet mondani, ahol van világítás, mégis nyilvános illemhelynek használnak.

Mucsi felidézte, hogy a kampányban kinevette a jobboldali sajtó, amikor azt mondta, hogy nyilvános mosdókra van szükség a főtéren. Az hogy az áramszolgáltató ,,nemzeti nagy multikonzorciummá vált” és másfél éve nem tudnak kicserélni egy izzót, az kormányzati probléma – tette hozzá.

Mágori szerint ez egy folyamatos és állandó probléma, de ,,mi próbálunk tenni és nem másfél év alatt intézzük el.”

Farkas Éva Erzsébet (Fidesz) polgármester elárulta, az elmúlt hetek azzal teltek el, hogy az üzemeltetési feladatokat szétosszák az üzemeltetési tanácsnokok között.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: 9 éves rekord dőlt meg, 6,5%-ra nőtt az éves infláció októberben

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 6,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál – adta közre gyorstájékoztatójában kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A jelentésből szintén kiderül, hogy az elmúlt egy évben az üzemanyagok, illetve a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett jelentősen. A fogyasztói árak pedig egy hónap alatt átlagosan 1,1 százalékkal nőttek.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink