Hetekkel ezelőtt kiesett a szegedi sürgősségi mosdójának ajtaja, azóta egy fehér lepedő van ott

A mosdónak, ahol a mozgássérült vécé is található, nincs ajtaja, azt egy fehér kórházi lepedővel sikerült pótolni – számolt be róla a Magyar Hang olvasói jelzés nyomán.

Azt írják: az ajtó nélküli mosdó nincs kivonva a forgalomból, semmilyen arra utaló jel – még egy az intézmény betegtájékoztatási módszereire oly jellemző kicelluxozott A/4-es papír – sincs, hogy azt ne használják. Mint ahogy arról sincs tájékoztatás, hogy merre található a legközelebbi (ajtóval is ellátott) akadálymentes toalett.

Az SBO a szegediek körében csak új klinikaként emlegetett Semmelweis utca 6. szám alatti épület magasföldszintjén üzemel, az aulából nyílik. A mosdó pedig közvetlenül az üvegajtó-bejárat mellett, balra található, az aulából pedig jó belátás nyílik a kórházi illemhelyre.

A plexifal mögött ülő ápolók arról számoltak be a Magyar Hangnak, hogy az ajtó hetekkel korábban egyszerűen kiszakadt a helyéről, egyik kollégájukra kis híján rádőlt. Elmondták, a mozgáskorlátozottak használhatnak másik mosdót is, az ajtó nélküli illemhelyet pedig a személyzet használja.

A Szegedi Tudományegyetem sajtóosztálya nem reagált a lap kérdéseire.

(Fotó: Magyar Hang olvasói fotó)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink