Hétfőn temetik Katona Pál atyát Makón

A gyászmiséje a makó-belvárosi plébániatemplomban lesz 2022. április 11-én 11 órakor, temetése ezt követően Makó-Belváros temetőjében lesz.

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere oldalán emlékezett meg az atyáról. Katona Pál 1937. június 26-án született az akkor még Magyarországhoz tartozó Vízkeleten. 12 évesen, az 1947-48-as magyar-csehszlovák lakosságcsere miatt a felvidéket családostól el kellett hagynia és Pitvaroson telepedtek le.

Gimnáziumi tanulmányait végig kitűnő eredménnyel a kecskeméti piaristáknál folytatta. 1962. június 17-én Szegeden szentelték pappá. Első szentmiséjét szülőfalujában mutatta be. 2015-ben aranymiséjét is Vízkeleten tartotta meg, melynek alkalmából annak díszpolgára lett. 1962-66 között Szatymazon, majd 1966-tól 2004-ig Makón szolgált segédlelkészként, később plébánosként, esperesként, pápai prelátus-, címzetes prépost- és püspöki tanácsosként.

Számos publikáció és a Makói Keresztény Értelmiségiek Szövetségének megalakítása is nevéhez fűződik. 2004-től nyugállományba vonulásáig Földeák plébánosa volt. 2022. április 4-én hunyt el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink