Hétfőn temetik Katona Pál atyát Makón

A gyászmiséje a makó-belvárosi plébániatemplomban lesz 2022. április 11-én 11 órakor, temetése ezt követően Makó-Belváros temetőjében lesz.

Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere oldalán emlékezett meg az atyáról. Katona Pál 1937. június 26-án született az akkor még Magyarországhoz tartozó Vízkeleten. 12 évesen, az 1947-48-as magyar-csehszlovák lakosságcsere miatt a felvidéket családostól el kellett hagynia és Pitvaroson telepedtek le.

Gimnáziumi tanulmányait végig kitűnő eredménnyel a kecskeméti piaristáknál folytatta. 1962. június 17-én Szegeden szentelték pappá. Első szentmiséjét szülőfalujában mutatta be. 2015-ben aranymiséjét is Vízkeleten tartotta meg, melynek alkalmából annak díszpolgára lett. 1962-66 között Szatymazon, majd 1966-tól 2004-ig Makón szolgált segédlelkészként, később plébánosként, esperesként, pápai prelátus-, címzetes prépost- és püspöki tanácsosként.

Számos publikáció és a Makói Keresztény Értelmiségiek Szövetségének megalakítása is nevéhez fűződik. 2004-től nyugállományba vonulásáig Földeák plébánosa volt. 2022. április 4-én hunyt el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »