Hiába a jogerős ítélet, nem kapta meg az állami földek bérleti szerződéseit a jobbikos képviselő

Feljelentést tesz és végrehajtást kezdeményez egy jobbikos országgyűlési képviselő arra hivatkozva, hogy jogerős bírósági ítélet dacára sem kapta meg határidőre az állami földek bérleti szerződéseit – írja az MTI.

Hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán arról beszélt: számos témában ment szembe korábbi ígéreteivel a Fidesz, ezek legsúlyosabbika azonban a vidék és a magyar föld kérdése.

Néhány kivételezett, visszatérve a középkori feudalista világhoz, a piaci ár negyedéért-harmadáért bérelheti az állami földeket; ezzel versenyhátrányt okoz a tisztes gazdálkodóknak, megkárosítja a magyar adófizetőket – jelentette ki a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Szerinte „ezzel hűtlen kezelést is elkövet a magyar állam”, amely teljesen el is hitelteleníti saját birtokpolitikáját. A magyar föld mindannyiunké, nem csak a Fideszé – jelentette ki Magyar Zoltán.

Közlése szerint közérdekű adat eltitkolása miatt, ismeretlen tettes ellen tesz feljelentést, és ha így sem fér hozzá a kért információkhoz, néhány hét múlva rendőri segítséggel foglaltatja le a szerződéseket tartalmazó adathordozókat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink