Hiába ígérték, már egy hete nem közöltek covid-adatokat

Legutóbb múlt hét hétfőn jelent meg adatközlés a koronavírusról tájékoztató kormányzati portálon. Akkor azt ígérték, hogy a járvány csillapodása nyomán májustól már elegendő lesz hetente is adatokat közölni a coviddal összefüggésben.

Május 2-án azt közölték, a járvány kezdete óta összesen 1 903 200 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, míg a vírus ezidáig 46 266 áldozatot szedett. A beoltottak száma tájékoztatásuk szerint akkor 6 407 042 fő volt.

A kedvező járványhelyzetre tekintettel májustól heti adatközlés lesz, legközelebb csak jövő héten közölnek járványadatokat

– írták nyolc nappal ezelőtt.

Ellenben most a portálon közzétették a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) eheti jelentését, miszerint a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja országos átlagot tekintve jelentős csökkenést mutat. Adataik alapján a városok döntő többségében, azaz 16 mintavételi helyen csökkenő tendencia jellemző.

Az NNK közlése szerint Békéscsabán, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szolnokon és Tatabányán tapasztalható stagnálás, emelkedés pedig egyedül Szekszárd esetében figyelhető meg. A mért koncentrációk vonatkozásában 13 város a mérsékelt, míg 9 vizsgált település az emelkedett tartományba esik.

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mikor fogják közölni az elmaradt adatokat, a koronavírusról tájékoztató oldal ezzel kapcsolatban a Telex többszöri megkeresésére sem reagált.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »