Hivatalos: ,,házon belül” kapott hackertámadást a hódmezővásárhelyi önkormányzat

A hódmezővásárhelyi önkormányzat informatikai rendszerét négyszer támadták meg. Úgy tűnik, hogy mostmár hivatalos, hogy ,,házon belül” történt a támadást, hiszen az ügyészség vádat emelt ifj. Rapcsák András, a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő (HVSZ) Zrt. korábbi vezetője ellen emiatt.

A 2019. márciusi hackertámadás a teljes informatikai rendszert tönkretette, valamennyi adat eltűnt. Az utolsó teljes körű adatmentés március 15-én történt, ennek visszaállítása több mint egy hetet vett igénybe. Már akkor is lehetett olyanokat hallani, hogy a saját önkormányzati cégüktől jött a támadás, most azonban a polgármester által bemutatott ügyészségi levélből kiderült, hogy vádat emeltek ifj. Rapcsák András ellen a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatal elleni hackertámadások ügyében.

Íme a levél:

Ifj. Rapcsák András tavaly ősszel még a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő Zrt. vezetője volt, de tagadta hogy köze lett volna a támadásokhoz. Hónapokkal ezelőtt így reagált:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

33 éve hunyt el Csanádi Imre, költő, író, műfordító, balladagyűjtő; publicista, szerkesztő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink