Hódmezővásárhelyi katonák nyerték a 2019-es tüzérversenyt

December elején rendezték meg a Magyar Honvédség tüzér versenyét Tatán, amelyet idén az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi csapata nyert meg.

Már a tizenötödik alkalommal tartották meg a tüzér lövésszaki versenyt, amelyen a Magyar Honvédség alakulatainál szolgáló tüzér katonák indulhatnak 3-4 fős csapatokban. Ezúttal összesen hét csapat mérte össze tudását az MH 25. Klapka György Lövészdandárnál megrendezett megmérettetésen.

A „Baglyas” elnevezésű szimulációs tűzvezetési programban kellett a csapatok rendelkezésére álló tüzérüteg irányításával a felderített és megfigyelt célokat, a szükséges tüzér számítások alapján megsemmisíteni. A virtuális térben lezajlott mérkőzést az nyerte meg, aki kilőtte az ellenfél ütegét vagy figyelőpontjait, vagy aki a program generálta célokat legtöbb pontértékben pusztította. A csapatok egymás ellen küzdöttek és egyenes kieséses rendszerben jutottak tovább a döntőbe, ahol a legjobb három csapat mérte össze tudását.

A 62. Lövészzászlóalj katonáiból álló győztes csapatnak járó serleget a Magyar Honvédség parancsnokának nevében Kása István ezredes, az MH 25. Klapka György Lövészdandár törzsfőnöke adta át. Ugyanez a csapat nyerte meg az egy mérkőzésen legkevesebb lőszer felhasználásával elért győzelemért járó emléktárgyat is, amelyet az MHP Haderőtervezési Csoportfőnökség képviseletében Pölöskei János Antal ezredes adott át.

A másik vásárhelyi csapat a 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj katonáiból állt. Ők az összetett versenyben a negyedik helyezést érték el.

(www.bocskaidandar.hu, fotók: Petrovics Renáta honvédelmi alkalmazott)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink