Hogyan lett bronzérmes a Makó az NB II-ben?

[ad 1]

A Makó FC egykori játékosai, vezetői és szurkolói oszthatták meg emlékeiket a csapat történetéről szerda este. A kávéházi beszélgetés a nemrégiben alakult Szirbik Miklós Egyesület első rendezvénye volt.

A legendás angol-magyar 3-6-al végződő találkozó óta november 25. a magyar labdarúgás napja. Ennek alkalmából szervezték meg a beszélgetést. – Az egyik cél az volt, hogy a makói focit feldolgozó munkámat kibővítsem egy interjúkötettel, ehhez egy jó alkalom a mai – mondta Zeitler Ádám, az egyesület alelnöke. Személy szerint ő a makói labdarúgás első emlékeitől, tehát 1912-től a ’60-as évekig ismertette a történelmet, majd átadta a szót Ménesi Gábornak és Gyömbér Péternek.

31627503

– Az anyatejjel szívtam magamba a sportág szeretetét – meséli Ménesi. Az iskolai sportszakkörben, utána igazolt játékosként, jelenleg pedig vezetőként foglalkozik a játékkal. Huszonöt éves pályafutásából több szép emléke is van. – 1991 május elsején a szegedi Kinizsi Húsossal játszottunk. Büntetőt védtem, a győzelemmel pedig a tabella élére ugrottunk, majd fel is jutottunk az NB3-ba. Az is emlékezetes volt, amikor az utolsó 30 percben érzéstelenítővel kellett védenem, ugyanis megsérültem, de nem volt cserekapus – idézi fel a régi emlékeket.

68234567

Vezetőként a 2008/09-es szezonra gondol vissza szívesen, amikor az akkori másodosztályban bronzérmes lett a Makó, úgy, hogy a Ferencvárost verte meg itthon 2-1-re az utolsó előtti fordulóban és így helyet cserélt a Bőccsel.

A gárda jelenleg a megyei első osztályban szerepel. A cél, hogy 2-3 év múlva reális eséllyel szállhassanak harcba a bajnoki címért és feljussanak az NB3-ba, úgy, ahogy huszonnégy évvel ezelőtt megtették.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »