Idén is felbukkant egy kucsmás sármány Makónál

A korábbi évekhez hasonlóan idén májusban is felbukkant egy kucsmás sármány a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Makói Tájegységében. A színes, hím példány többször is szem elé került – közölte honlapján a nemzeti park.

Májusban az Ószegedi út mentén nemcsak igazgatóságuk munkatársai, hanem madarászok is több alkalommal megfigyeltek egy hím példányt. Várják, hogy egy tojó is felbukkanjon, s akkor talán esély nyílik arra, hogy költésüket bizonyítani tudják.

A kucsmás sármány Magyarországon meglehetősen ritka, kóborló madár. A nemzeti parkban 2015-ben, Makó és Kübekháza környékén történtek az első megfigyelések. Azóta minden tavasszal látnak egy-két példányt, de a költésüket nem sikerült bizonyítani. A hímek nagyon impozáns megjelenésű, gyönyörű citromsárga tollazatú madarak. Fejtetőjükön kucsmaszerű fekete mintázat van, innen kapták a nevüket is. A tojók színezete szerényebb, szürkés-barnás.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Több ezren tüntettek a pedagógusok mellett és az oktatásért

Tüntetést szervezett több pedagógusszervezet szombat délután öt órára a Klebelsberg Központ Bajcsy-Zsilinszky úti épülete elé. A november 30-i elbocsájtások ellen tiltakoznak: három budapesti gimnáziumból nyolc tanárt rúgtak ki azonnali hatállyal. A szervezők szerint több ezren lehettek az eseményen – írja az Euronews.

Tovább »

A földhivatalokban is szünetel majd az ügyintézés

A legtöbb állami ügyfélszolgálathoz hasonlóan az ingatlanügyi hatóságoknál is szünetel december 22. és január 9. között az ügyintézés. Az ez idő alatt beérkezett kérelmeket a földhivatalok január 9-én dolgozzák fel, ezért az ügyfélszolgálatok legkorábban január 10-én nyitnak ki.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Zárva lesz a városháza

Igazgatási szünet lesz az önkormányzatnál december 22. és január 6. között, addig egyablakos ügyeleti rendszerben lehet ügyet intézni néhány órában.

Tovább olvasom »