Idén is szervez közös nyári táborokat a HSZC és a kamara

Az idei évben már harmadik alkalommal szervezi meg közös pályaorientációs nyári táborait a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum (HSZC) és a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK).

A két szervezet a tanév vége után, június második felében mutatja meg a szakmák világát az általános iskolás tanulóknak öt városban: Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Makón, Szentesen és Csongrádon is lesznek táborok. A gyerekek az informatikával, az elektronikával, a vendéglátással és a robotikával megismerkedhetnek majd.

Kincses Tímea, a HSZC főigazgatója a két szervezet közös sajtótájékoztatóján elmondta, azon túl, hogy ezek a táborok a pályaorientációt is hivatottak támogatni, arra is lehetőséget biztosítanak, hogy az általános iskolás diákok olyan programokon vegyenek részt, amelyek izgalmasak és hasznos időtöltést jelentenek. A főigazgató a kamara támogatását is méltatta, szerinte a szülők számára is fontos szempont, hogy

jelentős, 30 százalékos kedvezménnyel biztosíthatnak gyermekeik számára tábori programokat.

Hozzátette, intézményeikben, az adott szakmai ágazatokhoz igazítva építették fel a táborokat. Szakács, cukrász, pincér, hegesztő, kőműves szakmában is kipróbálhatják majd magukat a diákok, de a digitalizáció világába is betekintést nyerhetnek.

Dr. Kőkuti Attila, a CSMKIK elnöke kiemelte, hosszú évekre nyúlik vissza a két szervezet együttműködése, melynek egyik fontos eleme a táborok szervezése. Mint elmondta, jól látható, hogy a munkaerőpiacról nagyon sok szakember hiányzik, éppen ezért elemi érdeke és feladata a kamarának, hogy ez a tendencia megváltozzon – ebben kulcsszerepet és kapcsolódási pontot jelent a szakképzés. Hozzátette, ezek a táborok is lényegében erről szólnak majd – olyan helyekre mennek a gyerekek, ahol láthatják az egyes szakterületek működését, és ez hasznos tapasztalatként szolgálhat a pályaválasztás során. Ez nem rövid, hanem hosszútávú cél,

hiszen ha nem gondoskodunk az utánpótlásról, akkor 5-10 éven belül nem lesz elegendő szakember a vállalkozások számára.

Ezen túlmenően a kamara saját nyári táborokat is szervez két korcsoportnak, hiszen fontos, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek a robotikával, mert az ő életükben meghatározó szerepet tölt majd be ez a terület – zárta a gazdasági önkormányzat vezetője.

Hegedűs Zoltán, a HSZC kancellárja úgy véli, nagyon fontos az együttműködés minden területen, ami a szakképzést érinti, így az utánpótlás kinevelését, támogatását is. Az idei együttműködés legfontosabb eleme az, hogy lényegesen kedvezőbb áron tudnak lehetőséget biztosítani a szülőknek a gyermekeik táboroztatására, ez pedig a jelenlegi, nehéz gazdasági időszakban kifejezetten fontos – fogalmazott a kancellár.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Szalagot kaptak a makói Kerisek is

Február 8-án a Keri szakképző iskola tanulóinak tűzték fel a végzősöknek hagyományosan járó kék szalagot, annak jelképeként, hogy képzésük utolsó szakaszába léptek.

Tovább »

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink