Idén Királyhegyesen is járt a nemzeti park kiállítása

Két ingyenesen igényelhető vándor fotókiállítással rendelkezik a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság.

Az egyik a „A Körös-Maros Nemzeti Park növényvilága” című fotókiállítás az ugyanilyen címen 2012-ben megjelent könyv legszebb fotóanyagából készült. A 37 db kép hat élőhely köré csoportosítva mutatja be a nemzeti park legérdekesebb élőhelyeit, ritka, védett és jellemző növényfajait. A másik fotókiállítás a “A Körös-Maros Nemzeti Park állatvilága – Gerinctelenek” című könyv 2015-ös megjelenése után készült el, szintén felhasználva a könyv látványos fotóanyagát. A 41 fotóból álló kiállítás bemutatja az egyes élőhelyekre jellemző ritka, védett gerinctelen állatokat a puhatestűektől a rovarokig. A fotók alatt rövid tájékoztatást lehet olvasni a faj jellemzőiről és érdekességeket az életmódjukról.

Mindkét kiállítás az elmúlt években sok iskolában, művelődési házban és könyvtárban is megfordult. Az idei évben is több helyen igényelték a kiállításokat: Szegeden a Csongrád Megyei Kormányhivatalban, Pusztaföldváron a Könyvtárban, Királyhegyesen a Művelődési Házban, valamint Kunszentmártonban egy iskolában.

Igazgatóságunk iskolák, művelődési házak, múzeumok, könyvtárak számára továbbra is ingyenesen biztosítja a két kiállítás anyagát maximum egy hónap időtartamra. A fotókiállítások álló és fekvő képekből állnak, melyen a fotók címe, készítője, és egy néhány soros ismertető is szerepel.

(kmnp.nemzetipark.gov.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink