📺 Idén sem maradt el a Szent Iván-éji tűzugrás Kiszomboron

A hagyományoknak megfelelően idén is tartott Szent Iván-éji tűzugrást a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör. Ezt kísérőprogramok színesítették, így íjászati bemutató, műsorok és gyermekjátékok.

Szent Iván éjszakáját a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik Magyarországon, de valójában nem ez az év legrövidebb éjszakája és az igazi nyári napforduló idén június 21-én volt. Ennek oka, hogy az időszámítási módok és a naptárreformok miatt ez a két ünnep különvált.

A történészek egyébként az egyik legpogányabb ünnepnek tartják, a nyárközépi tűzgyújtás a megtisztulást és az újjászületést jelképezte.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Magyar-francia kiállítás nyílik Szegeden

2023. szeptember 23-án 18 órakor egy francia-magyar együttműködés alkalmából Fodor Barbarának, Peták Máriának és Molnár Sándornak nyílik közös kiállítása egy ismert francia alkotóval, Yvan Le Soudier-rel a Tiszatáj Szalonban.

Tovább »

Hiába van folyamatban per, az Oktatási Hivatal megszűntnek nyilvánította a Bartókot, mint székhelyet

Amikor azt hiszed, Bartók-ügyben már mindent láttál, hát nem. Legújabb húzás az Oktatási Hivatal részéről történt: a tankerület bejelentése alapján a nyilvántartásban 2023. szeptember 14. napján megszűntnek nyilvánították a Bartók székhelyintézményt – számolt be róla a bartókos szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink