Így áll most a Modern Városok Program Hódmezővásárhelyen

Mutatjuk a tervezett projektek állását, amik közvetlenül érintik Hódmezővásárhely önkormányzatát.

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum fejlesztése:

Itt három épület felújítása, egy új épület van előirányozva. Folyamatban van a tervezők kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás. A régi közbeszerzőjüket lecserélték, nem tudni mi okozza a projekt csúszását.

Agrárkamara költöztetése:

Az Agrárminisztériumtól kapcsolattartó kijelölését kérték, nem érkezett még rá válasz. A helyszín kiválasztására tárgyalások folynak, javaslat van. Megérkezett a kamarától a műszaki követelmény az intézmény vonatkozására, amely az alapját képezi a fejlesztésnek.

Bethlen Gimnázium:

A kiviteli tervek elkészültek, tervellenőrzésre készek. A műszaki ellenőri feltételes közbeszerzési eljárás folyamatban van. A beruházáshoz szükséges előkészületek megtörténtek (régészet, lőszermentesítés, közműkiváltás). Tervellenőrt és műszaki ellenőrt pályáztatnak. Idén minden feltételt meg fognak teremteni, hogy ha minden jóváhagyás megérkezik a felsőbb szervek részéről, akkor elindulhat a beruházás konkrét megvalósítása. Ezt a projektet sikeresként könyvelhetjük el.

Németh László Gimnázium:

Ezzel ellentétben a Németh László Gimnáziumnál minden áll, annak ellenére hogy a város mindent megtett annak érdekében, hogy minden rendben legyen, olyannyira, hogy a kivitelező is megvolt már, csak Gyopáros Alpár jóváhagyására várunk, aki a NAT-ra hivatkozva nem adta meg a szükséges engedélyt. Tekintettel arra, hogy a kivitelezői közbeszerzési eljárás 2018-ban került lefolytatásra, de az ajánlati kötöttsége nem lett meghosszabbítva, új feltételes közbeszerzési eljárást kell indítani.

Új Könyvtár:

Múlt héten három választási lehetőség került a közgyűlés elé a leendő könyvtár lehetséges helyszínéről: a Zrínyi utca, a Tóalj utca és a Deák Ferenc-Nagy Sándor utcák kereszteződése. Nyáron kérdőíven a lakosok tíz helyszínre szavazhattak, a legtöbb három került a testület elé határozati javaslatként. Sebestyén Tibor főépítész elmondta: szakmai szempontból a Tóalj utcát javasolja. A grémium ezt a változatot fogadta el.

117 km hosszúságban külterületi kerékpárút építése:

A megvalósíthatósági tanulmány elkészült. A turisztikai tanulmány elkészítésére beszerzési eljárás lefolytatásra került, aki nem a Magyar Turisztikai Ügynökség, mert ők nem válaszoltak a megkeresésükre. Az ehhez szükséges forrásokat már megkapták.

Naperőműpark:

Előrelépés ezidáig nem történt. Egyelőre az energia elszállítása sem tűnik megoldhatónak, a helyszín keresése folyik, 6 négyzetkilométer területről van szó.

Ipari park bővítése:

A terület fel lett térképezve (Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. által), Hódmezővásárhely Rendezési Terve a fejlesztést figyelembe vette. A beruházás célterületté nyilvánítása 2018 óta áll, az önkormányzat többszöri megkeresése ellenére.

Minőségi otthoncsere program:

Az első ütem megvalósult, így az önkormányzat tulajdonában van 33 Csengettyűközi lakás, ami azóta is üresen áll. A második ütemre nem kaptak engedélyt, mondván, hogy a program célja – az emeletek visszabontása – nem megvalósítható. Továbbra is kérdés, hogy akkor ezeket a lakásokat miért nem használhatja a város, miért nem kap erre engedélyt.

Mezőgazdasági cégek városba telepítése:

Egy cég jelentkezett aszalóműhellyel, az ipari parkban már területük is van, támogatói okirat hiányában áll a projekt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Hangszer adományokkal segítik a gyermekeket

A Zenedoktorok jótékony csapata nem csak gyerekeknek, nem csak betegeknek segít, fő eszközként a zene jótékony erejéből merítve. Kórházakban folyó tevékenységekhez a lakosság segítségét kérik, olyan megunt, de még jó állapotú hangszerek és zenei eszközök felajánlását várják, amelyekkel sikeresebb lehet a jótékonysági működés – közölte a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink