Így tátikázta Orbán Viktor 25 évvel ezelőtt, hogy: ,,Azok a boldog, szép napok, ég veled!”

[ad 1]

Az első magyar választások negyed százados évfordulója alkalmából tegyünk egy csodálatos utazást a politikai marketing hőskorába. Ígérjük, nagyon mókás lesz.

Merítettünk egy nagyot az össznemzeti kulturális emlékezet audiovizuális derítőjéből, és nem tudtuk eldönteni, sírjunk, vagy nevessünk azon, ami a YouTube legaljáról előkerült.

Az alábbi összeállítás azonban nem csak a Szomszédok miliőjét megidéző kacajparádéra jó, de érdemes azon is elgondolkodni, ki milyen üzenetekkel kommunikált, és mit érzett fontosnak kiemelni az új Magyarországról szóló víziójából.

Kezdjük azokkal, akik még léteznek.

MSZP: Az esélytelenek nyugalmával

A kommunista utódpárt az egész kampányban jellemzően semmitmondó üzenetekkel operált, és inkább igyekezett meghúzni magát. A szürke egérkedésben azonban így is sikerült megalkotni egy olyan videót, ami mai szemmel leginkább az ’50-es évekre jellemző csengőfrász PR-filmjének tűnik. Ezen az összhatáson a produkció alatt hallható, delíriumos muzsika sem tompít valami sokat…

Persze, van még ott, ahonnan ez jött, egyik szebb példány, mint a másik:

Fidesz: Partitájm

Hallgass a szívedre, szavazz a Fideszre!” – erre a szlogenre valószínűleg még az is emlékszik, aki még csak totyogós kisgyerek volt ’90-ben.

A többi momentum azonban nem volt ennyire emlékezetes, pedig “a fiúkon” is van bőven derülni való, Fodor Gábor répa fejszerkezetétől kezdve, Deutsch Tamás David Hasselhoff-imitátori megjelenésén át, Orbán Viktor rendszerzáró házibulin előadott mikrofon mellé éneklésén és akkor még nem túl acélos rétori képességéig.

Azt pedig csak halkan tegyük hozzá, a kínosan gejl, lufikkal és gyerekekkel teletömött választási műsorból érdemes kicsemegézni, milyen üzenetekkel is kampányolt a jelenlegi kormánypárt anno, és összevetni a mai gondolatmeneteikkel, tetteikkel.

KDNP: Amikor még reális volt az önálló indulás

A jelenlegi kisebbik kormánypárt már a demokrácia pitymallatakor sem volt fantáziával agyonterhelt, így ne is várjunk videóiktól nagy megfejtéseket. Ahol a határon túli magyarság kérdése ugyanolyan súllyal szerepel egy videóban, mint a párt székházváltása, azért ott már lehetett volna gyanakodni, mennyire lesz életképes formáció ez…

Innentől pedig jöjjenek a politikai panoptikum mára már oszladozó múmiái és rossz emlékű lidércei, mindenféle különösebb kommentár nélkül. A videók, és a pártok későbbi történetei önmagukért beszélnek.

MDF: A fogatlan oroszlán

SZDSZ: Akikért nagyon nem kár / Kész átverés

FKgP: Akik önmaguk paródiája lettek

SZDP: Akikre már senki sem emlékszik

(alfahir.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Makóról Vásárhelyre viszik a súlyos covidos betegeket

Tekintettel arra, hogy COVID intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, így a makói telephelyünkön ellátott beteg állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intenzív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra – olvasható a kórház honlapján a tájékoztatás, melyet Dr. Kallai Árpád főigazgató írt alá.

Tovább »

Jakab: a szabadságharcosnál tele lett a gatya

Úgy rögzítette az üzemanyagárat 480 forinton, hogy egy újjal nem nyúlt az adókhoz. A szabadságharcosnál tele lett a gatya. Kell a pénz, kell az adó,  hogy legyen miből kifizetni a 13.havi nyugdíjat – reagált a Jobbik elnöke a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Jakab: a szabadságharcosnál tele lett a gatya

Úgy rögzítette az üzemanyagárat 480 forinton, hogy egy újjal nem nyúlt az adókhoz. A szabadságharcosnál tele lett a gatya. Kell a pénz, kell az adó,  hogy legyen miből kifizetni a 13.havi nyugdíjat – reagált a Jobbik elnöke a miniszterelnök reggeli rádióinterjújára.

Tovább olvasom »