Internetes konzultációt indított a makói Continental egyik szakszervezete

Hetekig tartó folyamatos internetes párbeszédet – konzultációt – kezdeményezett a munkavállalókkal a készülő új kollektív szerződés tartalmáról a Continental makói gumigyárában a Makói Gumiipari Szakszervezet – írja a szakszervezet.hu.

Az új kollektív szerződés összeállításához a cég makói és váci telephelyén dolgozó minden munkavállaló beszállhat, nem feltétel a szakszervezeti tagság, anonimként lehet válaszolni a szakszervezet kérdéseire. A kollektív szerződés tartalmáról vélhetően hetekig egyeztetnek majd a szakszervezetek a munkáltatóval, s az MGSZ is a folyamatnak, valamint az éppen aktuális témának megfelelő ütemben kérdezi majd a gumigyári dolgozókat.

Hajdú Roland, az MGSZ titkára szerint aszakszervezet úgy képes hitelesen harcolni a munkavállalók érdekeiért, ha pontosan tudja, mit várnak tőle azok, akiket képvisel. Ezért úgy döntöttek, hogy nemcsak az általános elvárásokról kérdezik meg az embereket, hanem néhány konkrétumról is.

A kérdéseket első körben az MGSZ tagoknak küldi el messenger alkalmazáson keresztül Hajdú, s azt kéri, hogy juttassák azt el minél több munkatárshoz. A titkár elmondta, ez internetes módszer nem új a makói tagok számára, hiszen a Covid-járvány idején, a helyzethez alkalmazkodva sokszor az internet segítségével tartottak taggyűléseket.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink