Ismét az állatbarátok segítségét kérik a vásárhelyi állatvédők

Támogatók segítségét várja a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete ahhoz, hogy a júniusi hónapban is el tudják látni a védenceiket. Minden hónapot nagyon nehezen vészel át a szervezet. Ahhoz, hogy a júniusi hónapot szűkösen átvészeljék, összesen 230 000 forint adományt kell összegyűjteniük. Ebből az összegből az állateledeleket és a roboráló szereket tudják megvásárolni, valamint a számláikat kifizetni.

Balogh Ernő elnök elmondta, a hónap utolsó pár napja és az új hónap első hete nagyon nehéz, hiszen minden nap azt kell nézni, hogy összegyűlt-e már a szükséges összeg és, amikor azt látják, hogy még nem, azon gondolkodnak, hogy kitől kérjenek segítséget. Hozzátette, tisztában vannak vele, hogy minden hónapban az állatbarátokhoz fordulnak, de mindenkinek meg kell értenie, hogy nincs állandó forrás. Csupán az állatbarát, civil emberek adománya, ami néha kevesebb, néha több, de eddig szerencsére mindig számíthattak a segítségükre.

Az elnök bízik abban, hogy ez továbbra is így lesz, mert mint fogalmazott, csak az ő segítségükkel és támogatásukkal tudják magas színvonalon ellátni a védenceiket, megadni a számukra minden alapvető ellátást. Kiemelte, a munkájukért nem kapnak fizetést, főállásuk van, önkéntesként végzik az állatvédelmet, ami szinte huszonnégy órát kitesz, hiszen minden percben az állatokra gondolnak. Ő legalábbis biztosan.

Balogh Ernő folyamatosan azon gondolkozik, hogy hogyan tudna segíteni, miként tudná a nagyon nehezen felépített, szerény, de hatósági engedéllyel működő központot fejleszteni ahhoz, hogy az ott lévő védencek a legjobb körülmények között élhessenek, valamint, hogy minél több állatnak tudjon segítséget nyújtani. Nagyon nehéz, rengeteg idegeskedéssel és stresszel jár, hiszen ez rettenetesen nagy felelősség – fogalmazott a szervezet vezetője.

A múltat felidézve szólt arról is, hogy alig volt 14 éves, amikor már felelősségteljesen, aktívan önkénteskedett egy másik helyi szervezetnél, majd felnőtt korba érve, már kilencedik éve vezeti és fejleszti az egyesületet. Szerinte ez egy életforma, igazi hivatástudat, önzetlenség és alázat szükséges ahhoz, hogy valaki „jól tegye a dolgát ezen a téren”.

Az egyesület egyébként örökbefogadók jelentkezését is várja, olyanokét, akik meg tudnak felelni a szervezet elvárásainak. Emellett folyamatosan lehet jelentkezni az ingyenes, utcán élő, gazdátlan, etetett cicák ivartalanítatási programjába is, amelyet teljes egészében a Susy Utzinger partner alapítvány finanszíroz.

Aki támogatni kívánja az állatok ellátását és gondozását, az a 10700158-67637539-51100005 (CIB Bank) számlaszámra utalhatja el adományát, „június havi támogatás” közleménnyel megjelölve. Bővebb információ a szervezettől az elnok@hmvhelyiallatvedok.eu elérhetőségen keresztül kérhető.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Elhunyt Csongrád megye korábbi rendőrkapitánya

Elhunyt dr. Lukács János György nyugállományú rendőr vezérőrnagy 2022. szeptember 21-én, Szegeden. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság egykori vezetője méltósággal viselt betegséget követően hunyt el 68 éves korában – írja a police.hu.

Tovább olvasom »