📺 Ismét cseh rendőrök jöttek a déli határszakaszhoz

Újabb cseh rendőri kontingens érkezett Magyarországra, hogy az illegális migráció elleni küzdelemben támogassák a magyar rendőri erőket a déli határszakaszon. A V4 tagállamok határrendészeti együttműködésének keretében 2022. február 4-től március 24-ig 40 cseh rendőr teljesít szolgálatot Csongrád-Csanád megyében.

A kontingenst 2022. február 4-én este Szegeden fogadta Szilassi-Horváth Jenő r. ezredes, megyei rendészeti főkapitány-helyettes. Az ünnepélyes köszöntőn hangsúlyozta, hogy ismét sikeres együttműködésre számít. Az előző kontingens tagjai ugyanis két hónap alatt több mint 6000 illegális migráns feltartóztatásában segítették a magyar rendőrök munkáját csaknem 800 esetben, és 9 embercsempészt fogtak el. A közös munka most is határőrizeti feladatok végrehajtására terjed ki a magyar határszakaszon. Feladataikat saját egyenruhájukban és felszerelésükkel, 12 órás váltásban látják el.

A megerősítő erők szombaton részt vesznek egy oktatáson, majd vasárnap megkezdik a magyar rendőrökkel közös munkájukat. Magyarország területén intézkedési jogosultsága a külföldi rendőröknek a magyar kollégáik felügyelete mellett van. 

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »