Itt a negyedik hullám, de a makói képviselők személyesen viszik ki az utalványokat a nyugdíjasoknak

A makói önkormányzat a 65 év felettieknek 10 ezer forint értékű utalványt ad az ünnepek előtt. Mától szigorításokat jelentettek be, főleg a maszkhasználatnál és folyamatosan hangsúlyozzák, ne érintkezzünk sok emberrel, de az utalványokat mégis a képviselők viszik személyesen házhoz.

Farkas Éva Erzsébet polgármester közösségi oldalán emlékeztetett arra, az önkormányzat 2014-ben döntött arról, hogy a 70 év feletti nyugdíjasoknak 5 ezer forintos utalványt adnak karácsonykor. Ezt 2017-ben 10 ezer forintra emelték és húsvétkor is adtak. Kitért még a kormány által biztosított 80 ezer forintos nyugdíjprémiumra is. Posztjában azt írta, péntek megkezdték az utalványok kézbesítését a képviselők.

Az utalvány kiszállításáról beszámolt Kovács Sándor, fideszes önkormányzati képviselő is. Posztjában hozzátette: ,,kérem az érintetteket, hogy a járványügyi helyzetre való tekintettel a járványügyi intézkedéseket mindenki tartsa be!”

A jelenségre felhívta a figyelmet Mucsi Tamás, körzet nélküli képviselő is. A polgármester korábban azt a tájékoztatást adta, hogy a posta viszi ki az utalványokat.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Szolidaritást vállaltak a JAG tanárai

Mint az ismert, ma, a pedagógusok világnapján kezdődtek azok a tiltakozások, amelyeket a pedagógus-szakszervezetek és a Tanítanék mozgalom felhívására szerveznek meg tanárok, diákok, szülők és a pedagógusokkal szolidaritást vállalók.

Tovább olvasom »