Ittas állapotban rendszeresen verte az élettársát és annak édesanyját egy szegedi férfi

A Csongrád Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal a szegedi férfival szemben, aki 2016. óta ittas állapotban rendszeresen bántalmazta az élettársát és annak velük együtt lakó édesanyját – írja honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott évek óta heti szinten agresszívan lépett fel, szidalmazta élettársa édesanyját, melynek során a lakás berendezési tárgyait törte szét, a szekrénysorba kést vágott és tettleg is bántalmazta őt. Egy közös italozást követően tavaly februárban ismét szóváltás alakult ki közöttük, amikor a vádlott az élettársa édesanyját az ágyról lerántotta, jobb oldalát taposni kezdte, ököllel fejen többször megütötte. Az eszméletét vesztett sértettet a fürdőszobába húzta, vízzel lelocsolta, majd tovább italozott. Másnap a sértett nem múló fájdalmai miatt kórházba került, ahol többszörös bordatörés és egyéb súlyos sérülések miatt gyógykezelték. A cselekmény miatt a vádlottal szemben nyomozás indult, házi őrizetét rendelték el egy másik lakásban, majd miután ez megszűnt, visszaköltözött élettársához. Az együttélések alatt a veszekedések és a tettlegességek mindennapossá váltak a vádlott és az élettársa édesanyja között.

A vádlott 2018. november 3-án alkoholt fogyasztott, majd minden előzmény nélkül élettársát a hajánál fogva a földre rántotta és egy kést szorított a nyakához azt ordítva, hogy megöli. Egy, a lakásban levő ismerős kicsavarta a vádlott kezéből a kést, azonban a vádlott visszament a konyhába és egy újabb késsel visszatérve a sértett felé indult azt kiabálva, hogy megöli őt. Az ismerős ekkor ismételten közéjük állt, ezt a kést is kicsavarta a vádlott kezéből. A vádlott azonban harmadszor is visszament a konyhába és egy újabb késsel ismételten élettársa felé indult, amelyet megint kicsavartak a kezéből. A vádirat szerint a sértett életét csak az ismerős többszörös közbelépése mentette meg.

A vádlottal szemben újabb nyomozás indult emiatt, melyben távoltartást rendeltek el közte és a sértettek között, azonban ezt megszegve vádlott 3 hét múlva felkereste élettársa édesanyját és egy asztallappal több alkalommal fejbe ütötte. Az időskorú, megromlott egészségi állapotú, két bottal járó sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, ami miatt a közvetett életveszélyes állapotban levő nőn koponyaműtétet kellett végrehajtani.

A főügyészség a vádlottat kapcsolati erőszak bűntettével, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettével, életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, továbbá emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

A vádemeléskor letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább »

Jobbik: Orbánék sunyiban legalizálták a választási csalást

Egy salátatörvénybe csomagolva Orbánék ismét egy merényletet hajtottak végre a jogállam ellen. A lakosság adminisztrációs terheinek csökkentésére hivatkozva – pontosabban ennek álcája mögött – legalizálták a voksturizmust – hívja fel a figyelmet közleményében az ellenzéki párt.

Tovább »

150 benzinkutat ellenőrzött egy nap alatt a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn megkezdte a benzinkutak ellenőrzését, az első nap mérlege pozitív, egyetlen üzemeltető se követett el jogszabálysértést – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink