Ittasan, eltiltás hatálya alatt vezetett

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki korábbi ittas vezetése miatt nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, és a rendőrök elől is elhajtott.

A vádirat szerint a férfit 2021. tavaszán ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt a bíróság pénzbüntetésre ítélte és 1 évre a közúti járművezetéstől eltiltotta. A büntetést követően a járási hivatal elrendelte a vádlott vezetői jogosultságának szünetelését is.

A férfi mindezek tudatában 2021. október 24. napján, délután, szeszes ital fogyasztását követően motorra ült, amivel Szegeden közlekedett, majd amikor a rendőrök igazoltatni akarták, elhajtott. A hang és fényjelzéseket használó rendőrök a járőrautó hangszóróján többször is eredménytelenül szólították fel a férfit, hogy álljon meg. Az üldözésnek az vetett véget, hogy a férfi a kavicsos útpadkára sodródott, és a motor leállt.

A járási ügyészség a férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett elkövetésével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Kóbor állatok nyomában – ma van az Állatok Világnapja

Magyarországon sokkal több állatot szaporítanak, mint amennyi felelős gazda van, ez is oka, hogy a kóborrá váló állatok száma nem csökken. A felelőtlen állapotok megoldására, a gazdátlan kutya, cica egyedszámának csökkentésére ivartalanítással van esély. A házi kedvencek tartásáért az ember a felelős, tőlünk függ a kis kedvencek jóléte. Az Állatok Világnapján elmondhatjuk, hogy ez is egy fontos állattartói küldetés.

Tovább olvasom »