📺 Jakab Orbánnak: a sas néha szálljon már le, hogy lássa, hogyan élnek azok, akiket verébnek néz

Kemény vita zajlott le hétfőn az Országgyűlésben Jakab Péter Jobbik-elnök és Orbán Viktor miniszterelnök között. Az ellenzéki párt vezetője szerint a kormányfő legutóbbi évértékelő beszéde olyan volt, mint ha a vagyonnyilatkozatáról beszélt volna,

papíron stimmelt, épp csak a valósághoz nem volt köze.

Jakab Péter szerint Orbán Viktor folyamatosan olyan országról beszél, ahol még soha nem éltek ennyire jól az emberek, mindenki dolgozik, szárnyal a gazdaság, már tényleg csak egy tisztasági festés kell a kórházakban – a valóság azonban az, hogy ez az ország inkább Svájc, mintsem Magyarország, már pedig Orbán ezt az országot vezeti, és ez az ország felmérések szerint az unió második legszegényebbje és legkorruptabbja, ahol tömegek élnek havi százezer forintnál kevesebből, a férfiak már a nyugdíj előtt meghalnak, a fiatalok pedig a gyermekvállalással együtt szegénységet is vállalnak.

Kitért a következő nemzeti konzultációra is: szerinte nem „konzultálgatni” kell, hanem kimenni a nép közé, meghallgatni őket, avagy

„a sas néha szálljon már le a magasból, hogy lássa, hogyan élnek azok, akiket verébnek néz”,

lássa, milyen amikor nincs iskola, háziorvos, rendőr, postás, a busz napi kétszer jár, a fizetés pedig rendkívül kevés.

A miniszterelnök válaszában felrótta Jakabnak, hogy sértegeti őt, de egyúttal azt mondta ezekről nem fog tudomást venni. Védekezésül újra a 2010 előtti kormányokra mutogatott, mert azok szerinte csődbe vitték az országot. Ezt követően Orbán Viktor arra tett gúnyos megjegyzéseket, hogy a Jobbikból Jakab Péter pártelnökké válása óta több kilépés is történt, és szerinte ez olyan, mint ha elolvadna egy jégjegy.

Jakab válaszában azonnal lecsapta Orbán Viktor kritikáját, mint fogalmazott,

a dunaújvárosi jéghegynél erőteljes léket kapott a fideszes Titanic.

Az ellenzéki párt elnöke úgy vélte, az Európai Unió támogatásain keresztül olyan sok pénz érkezett az országba, amiből fel lehetett volna készülni a közelgő újabb gazdasági válságra, de az egészségügyet is olyan szintre lehetett volna emelni, hogy ne jelentsen túl nagy kockázatot például egy koronavírus.

Jakab felhívta a figyelmet arra, hogy azokban a szegény térségekben ahol még háziorvos sincs, nem sokat fog segíteni az újabb nemzeti konzultáció, ezért ehelyett a borítékban inkább egy olyan tájékoztatót küldjenek ki, amiben segítséget nyújtanak a vírus elleni védekezéshez.

„Ez fontosabb mint a propaganda, az életet menthet”

– mondta.

Orbán Viktor viszontválaszában nem beszélt sem az egészségügy állapotáról, sem a szegénységről, ehelyett azt taglalta, hogy az ellenzéki együttműködés szereplői korábban hogyan bírálták egymást.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Bedrogozva verte agyon, majd gyújtotta fel kislányát egy aradi férfi

Mint arról beszámoltunk, egy gyermek részben megégett holttesttét október 31-én találta meg egy aradi temető közelében egy kutyát sétáltató férfi. Az aradi törvényszéki ügyészség megállapította, hogy kábítószer hatása alatt volt tettének elkövetésekor a 23 éves aradi férfi – számolt be róla az aradihirek.ro.

Tovább »

Hamarosan indul a tram-train próbaüzeme

A vasút-villamos a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt 50.000 km-es hibamentes tartampróbát. 2021. november 29-től utasforgalmi próbaüzemben elindul a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között – közölte a MÁV szombaton. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink