📺 Jakab Péter: a kormány elismerte, hogy közeledik a gazdasági válság, mégsem védi meg az embereket

Jakab Péter Jobbik-elnök az Atv Egyenes beszéd című műsorának vendége volt, és többek között Orbán Viktor 22. évértékelőjéről is kérdezték. Mint mondta, nemcsak neki volt baja az elhangzottakkal. Dunaújvárosban a választópolgárok is értékelték az évet, és ők arra reagáltak, amit a bőrükön érzékelnek – utalt az összellenzéki támogatással induló jobbikos Kálló Gergely győzelmével záruló vasárnapi időközi országgyűlési választásra.

A politikus szerint az emberek joggal érzik, hogy közeledik a gazdasági válság, amit maga a kormány is elismer, és ők azt várnák, hogy valamilyen módon védje meg a pénztárcájukat ettől, ám azt tapasztalják, hogy ezt a védelmet nem kapják meg.

Jakab Péter továbbá felrótta Orbán Viktornak azt is, nem beszélt arról sem, hogyan lehet 2,8 százalékos nyugdíjemelést beosztani egy hónapra miközben már a 4 százalékot is meghaladja az infláció. S hiába a nyugdíjprémium utólagos kifizetése, ezzel 20 milliárd forintot elvon a nyugdíjasoktól a kormány.

“Lényegében azt várja el a kisnyugdíjasoktól, hogy hogy 20 milliárd forint erejéig hitelezze meg a Mészáros-kormányt

– fogalmazott.

A “Mészáros-kormány” megnevezést azzal magyarázta, hogy Orbán Viktor vagyona Mészáros Lőrincnél van. A miniszterelnök vagyonnyilatkozatával (emlékezetes, Orbán Viktor 2020-as nyilatkozatában már egyetlen fillér megtakarítás sem szerepel – a szerk.) minden rendben van, de a valósághoz nincs semmi köze, a valósághoz a magyar melósnak van köze – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: azon vannak, hogy 2022-ben tiszta lappal induljon ez az ország.

“A múlt szennyesét tisztára kell mosnunk, úgy hogy azok, akik börtönbe valók, oda is kerüljenek”

– mondta.

Vissza kell adnunk a munkavállalóknak az a  pénzt, mit kivettek a zsebéből – így vezette fel Jakab Péter annak a parlamenti határozati javaslatának az ismertetését, amelyben az átlag alatt kereső munkavállalókat mentesítenék az személyijövedelemadó-megfizetése alól. Ez 800 milliárdból kijönne, de a költségvetés nem billenne meg, hiszen 400 milliárd forintot a kormány amúgy is félretesz adócsökkentési célokra, bár látványberuházásokat finanszíroz belőlük, másrészt az érintett magyar munkavállalóknál 40-50 ezer forint plusz bevételt generálnának ezzel, amit aztán újabb fogyasztási adóbevételt jelentene a kormánynak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink