Jakab Péter: a milliárdos nemzeti konzultáció megelőzi a kisembereket

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor mai rádióinterjújára. Elsősorban azt emelte ki, hogy úgy tűnik, akkor ennyi volt idén a válságkezelés.

,,Persze a 25 év alattiak kapnak adómentességet. Majd jövőre, a választások előtt. A kiskeresetű gyermekesek is visszakaphatják az adót. Majd jövőre, a választások előtt. A minimálbér is emelkedhet, majd talán jövőre, a választások előtt. Mielőtt azonban a kisemberre sor kerülne, még gondolni kell a haverokra is: kell egy milliárdos nemzeti konzultáció minderről. Mégiscsak első a barátság, nem?”

– hangsúlyozta a jobbikos miniszterelnök-jelölt.

Jakab Péter felidézte, Orbán azt is mondta, hogy a válság alatt nőtt az emberek közötti szolidaritás, és igaza van, az emberek szolidárisak egymással. 

,,Orbán is szolidáris a haverjaival: a válság alatt adott nekik 800 milliárdot. Épp csak a magyarokról feledkezett el. Velük nem volt szolidáris. Az eredményt ismerjük: meghalt 30 ezer honfitársunk. A kórházainkból elüldöztek 5500 egészségügyi dolgozót. A magyarok közel felének csökkent a jövedelme. Több mint kétmillióan élnek a létminimum alatt. Közel egymillió nyugdíjasnak kell havi kevesebb mint 100 ezer forintból kijönnie. Közben az árak elszabadultak, a forint gyengül”

– fogalmazott. 

A Jobbik elnöke szerint Orbán félrenézett és lapozott.

,,Ma közölte a rádióban: migránshadak dörömbölnek a kapuinkon. Persze igazán majd csak jövőre. A választások előtt…”

– utalt arra, hogy a magyar miniszterelnök ismét központi témává tette a bevándorlás kérdését. 

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink