📺 Jakab Péter: az a fontos, hogy kik maradnak

A Jobbik szerdai frakcióülését követően online tájékoztatót tartott Jakab Péter pártelnök.

A frakcióülés alatt Sneider Tamás és Farkas Gergely a közösségi médiában jelentette be, hogy kilépnek a párt országgyűlési képviselőcsoportjából. Varga-Damm Andrea pedig arról írt, hogy nem lép ki, viszont tisztújítást akar a pártban egy új elnökség érdekében.

Jakab Péter a frakcióülést követően tartott tájékoztatójában azt mondta, három képviselő távozik a Jobbikból, akiket ugyan nem nevezett meg, de nyilvánvalóan Sneider Tamásról, Farkas Gergelyről és Varga-Damm Anderáról van szó.

A pártelnök azt mondta, az elnökség döntése értelmében mégis meghagyták volna Sneider Tamás házalelnöki pozícióját és Varga-Damm Andrea -a megfigyelési törvény támogatása miatti- kizárását is visszavonták, ugyanakkor ezt az érintettek már nem fogadták el, így távoznak a frakcióból.

A tisztújító kongresszuson harcot hirdettem az Orbán-rezsimmel szemben, és éppen ezért ma békét hirdettem a Jobbikon belül, hogy ott tudjunk küzdeni, ahol erre igazán szükség van.

– fogalmazott Jakab, hozzátéve:

Három képviselőtársunk most elhagy bennünket, de soha nem az a fontos hogy kik mennek, hanem az a fontos, hogy kik maradnak. Nem a képviselő a fontos, hanem a választók, a választók pedig továbbra is számíthatnak a Jobbikra.

Egyelőre Sneider Tamásról lehet biztosan tudni, hogy parlamenti mandátumát függetlenként kívánja folytatni, Farkas Gergely pedig bejelentésében utalt erre. Egyébként a Jobbik minden országgyűlési képviselője a Szent Korona előtt tett esküt arra, hogy kilépésük esetén listás mandátumukat visszaadják pártjuknak, hogy helyettük új emberek képviselhessék azokat a szavazókat akik nem rájuk, hanem a teljes pártra voksoltak.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink