Jakab Péter lett a Jobbik elnöke

Jakab Pétert választották a Jobbik elnökévé a párt Dürer Rendezvényházban tartott tisztújító kongresszusán. Az országgyűlési frakció vezetője ellenjelölt nélkül nyerte a megmérettetést. A posztra korábban bejelentkező Lokody Levente nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges alapszervezeti ajánlásokat, 99,6 százalékuk ugyanis Jakab Pétert jelölte a Jobbik elnökének. Az eseményen egyébként aktívan részt vesz a párt Csongrád megyei regionális igazgatója, a makói Zeitler Ádám, aki a szavazatszámláló bizottság tagja.

A kongresszusi küldöttek 87,8 százaléka támogatta szavazatával Jakab Pétert.

A kongesszuson azt is megszavazták, hogy az új elnökség 2022 június 30-ig kapja a megbízást. Ez azt jelenti, hogy a két év múlva esedékes országgyűlési választáson Jakab vezetésével és az új alelnökökkel indul el a Jobbik.

„Orbán Viktornak rémálom, nektek pedig bajtárs”

– ezzel kezdte megválasztása előtti beszédét Jakab Péter, aki azt ígérte, hogy Magyarországon a leghangosabban fogja védeni az elnyomottakért, a magyar munkavállalókért a korrupt, multibarát rendszerrel szemben.

2010-ben olyanok ültek a nyakunkra, akik nem csak a pénzünket, de az életünket is el akarják venni Jakab szerint, és ez az, ami ellen küzdeni kell. Az új elnök megköszönte Sneider Tamásnak az elmúlt másfél évet.

Az én életemben helye van minden tisztességes embernek és nem akarom megmondani nekik, hogy mit gondoljanak. Nem pap vagyok, hanem képviselő.

A Jobbik elnöke szerint azért kell harcolni a következő években, „hogy a magyar nyugdíjas a ledolgozott évek után ne nyomorogjon, hogy a magyar melós ne legyen kiszolgáltatva”, hogy az egészségügy és az oktatás ne olyan helyzetben legyen mint most.

„A rohadó kórház vagy a fűtetlen iskolaterem nem csak a jobbikosokat sérti, hanem mindenkit.”

Ez a legfontosabb, hangsúlyozta Jakab, majd hozzátette, hogy ehhez minden tisztességes emberre szükség van. De ettől a Jobbik még keresztény-konzervatív párt marad – tette hozzá.

A kongresszus csak később választja meg a párt hat alelnökét. A jelöltek közül 14-en érték el az induláshoz szükséges 10 százalékos jelölési küszöböt: Ander Balázs, Balassa Péter, Bencsik János, Dudás Róbert, Fazakas Attila, Gyüre Csaba, Lukács László György, Nunkovics Tibor, Pintér Tamás, Potocskáné Kőrösi Anita, Stummer János, Szilágyi György, Varga-Damm Andrea, Z. Kárpát Dániel.

Jakab Péter az elnöki poszton Sneider Tamást váltja, aki a párt politikusai szerint a története legnehezebb másfél évében vezette a Jobbikot. A szervezetnek a 2018-as országgyűlési választás után nemcsak a kormányzati álhírkampányokkal és a Fidesz által gerjesztett pártszakadással kellett szembenéznie, de az Állami Számvevőszék milliárdos büntetését is állnia kellett.

(alfahir.hu, fotók: Béli Balázs/Alfahír)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink