📺 Jakab Péter: minden hiteles képviselőjelölt és polgármesterjelölt számíthat a Jobbik támogatására

Az önkormányzati választások előtti utolsó napirendi felszólalásokkal kezdődött a pénteki nap a parlamentben, amely éreztette is hatását a felszólalásokon – derül ki az Alfahír tudósításából.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője arra emlékeztetett, hogy a Jobbik 555 módosító javaslatot tett a költségvetéshez, többek között azt is, hogy építsenek fel Orbán Viktornak egy szobrot,

„mert minden diktátornak jár egy szobor, hogy a bukásakor legyen mit ledönteni”.

Szerinte az, hogy ezt visszadobta Kövér László, bizonyítja, hogy elolvassák a Jobbik javaslatait, tehát tudatosan utasítják el, hogy több pénz maradjon az embereknél.

Önök itt a nem az embereket képviselik, hanem a Fideszt – fogalmazott Jakab Péter.

Az önkormányzati választásokra kitérve arról beszélt, hogy 8 évig volt olyan városban önkormányzati képviselő, ahol 2010 óta nincs polgármester, csak egy fideszes helytartó, aki nem a várost képviseli a kormánynál, hanem a kormányt képviseli az embereknél.

Úgy tűnik, hogy egy fideszes helytartónak ennyi a dolga, jó hűbérúrként be kell szedni a jobbágyoktól az adót, és meg kell akadályozni a jobbágylázadást. És ez a feudális mentalitás kiterjed az élet egész területére – magyarázta a jobbikos politikus.

Szerinte ezért fontos, hogy az önkormányzati választásokon ne fideszes helytartókat válasszunk, hanem helyi lokálpatriótákat, akik kiharcolják, ami az embereknek jár, legyen pénz munkahelyekre, közlekedésre, városműködtetésre.

„Hiteles embereknek kell megküzdenie egy hiteltelen párttal, és ebben a küzdelemben minden hiteles képviselőjelölt, és minden polgármesterjelölt igenis számíthat a Jobbik támogatására”

– szögezte le Jakab Péter, hozzátéve: mert ennek a választásnak óriási a tétje, a tét az Orbán-rendszer lebontása.

„A magyar falvakban, és a magyar városokban fogjuk ledönteni azokat az Orbán szobrokat, amiket Önök, helyi kiskirályok felépítettek a fejekben”

– közölte a kormánypárti politikusokkal, hangsúlyozva nekik, véget fognak vetni a kinyilatkozások korának.

Ősztől nem a fideszes pártkatonákra, hanem szakemberekre kell bízni a települések vezetését, akik nem egy pártot, hanem a lakosságot képviselik, annak minden sokszínűségével együtt – utalt a közös ellenzéki jelöltekre a Jobbik frakcióvezetője.  Ez a demokrácia. A demokrácia, pedig melós műfaj – fűzte hozzá.

Mert Magyarország nem egy stróman, egy lókupec, vagy egy párt birtoka, hanem a hazánk, és azt meg kell védeni mindenkitől, aki kifosztaná – fogalmazott a jobbikos politikus.

Jakab Péter szerint az igazi különbség nem a bal- vagy jobboldaliság, hanem az, hogy ki a tisztességes, és ki a tisztességtelen.

„A tisztességeseknek mi szövetséget kínálunk, a tisztességteleneknek pedig börtönt”

– szögezte le.

„Mi, jobbikosok a tisztesség csendőrei leszünk minden egyes magyar önkormányzatban”

– magyarázta Jakab Péter, hozzátéve: egyetlen lopás felett sem fognak szemet hunyni.

Soltész Miklós államtitkár a papírból felolvasott válaszába kicsit belezavarodva ugyan (arról beszélt ugyanis, hogy a Jobbik bevándorlásellenes erőkkel fogott össze…), leginkább csak Gyurcsány Ferencről beszélt.

(fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

Tovább olvasom »