Jakab Péter: Nálunk nem az életszínvonal, hanem az árak emelkedtek

Az Eurostat legfrissebb felmérése szerint a magyarországi egy főre jutó tényleges fogyasztás (AIC) tavaly az uniós átlag alig több mint kétharmada, 67 százalék volt. Ez az EU tagállamok között a harmadik legrosszabb érték és csak Bulgária (59%) és Horvátország (66%) került a tavalyi adatok alapján Magyarország mögé. 

A felmérésből kiderült az is, hogy a szlovák életszínvonal 73 százaléka az EU-átlagnak, a románok pedig alaposan belehúztak. Öt éve még ez a szám 58 százalék volt, de 2019-ben már 79 százalékon állt. A magyar életszínvonal 2015-ben az átlag 63 százalékánál tartott, de négy év alatt ez csak 67 százalékra nőtt.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter szerint az adatok egyértelműen mutatják, hogy Magyarországon nem a bérek, hanem az árak emelkedtek kiemelkedően.

„Amíg máshol az életszínvonal emelkedett, nálunk kimagaslóan csak az árak, miközben a bérek alig vánszorognak. Nem véletlen, hogy miközben bérekben a románok már utolértek bennünket, életszínvonalban a szlovákokkal együtt le is hagytak”

– jegyezte meg a jobboldali néppárt politikusa, hozzátéve: egy országot nem lehet nemzeti konzultációval és közmunkával felemelni.

„Hazánknak olyan gazdaságpolitikára van szüksége, amely pénzt hagy az embereknél. Nálunk ezzel szemben kb. a fizetés felét elviszi az állam, a többi meg csak arra elég, hogy Európa szegényháza legyünk. Érdemi adócsökkentés és béremelés nélkül ez így is marad.”

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »