Jakab Péter: Orbán valósága és a magyaroké megint nem találkozott

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje Facebook oldalán reagált Orbán Viktor vasárnap reggel sugárzott rádióinterjújára, amelyben egy elsőre egészen meghökkentő képet festett le az országról.

A jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint Orbán rózsaszín ködben úszott be a Kossuth Rádióba. Jakab sorra vette és cáfolta az Orbán Viktor által elmondottakat: 

  • Elmondta, hogy soha ennyien nem dolgoztak még a rendszerváltás óta. Azt nem tette hozzá, hogy éhbérért.
  • Elmondta, hogy a munkaerőhiány a munkások számára jó lehetőség, hogy védjék az érdekeiket. Azt nem mondta, hogy a kormány külföldi munkaerő betelepítésével igyekszik rontani a magyar munkaerő érdekképviseletét.
  • Elmondta, hogy a nyugdíjakat majd év vége felé korrigálni fogják a magasabb infláció miatt. Azt nem tette hozzá, hogy addig is a kisnyugdíjasok hiteleznek a milliárdosok kormányának, hisz azt a nyugdíjat, ami a pénzromlás miatt már most járna a szépkorúaknak, majd csak év végén fogják megkapni. Addig meg a kormány használja.
  • Elmondta azt is, hogy a választások előtt lesz még pénzosztás. Azt nem mondta el, hogy a számlát nem a választások előtt kell kifizetni, hanem most.

Jakab Péter hangsúlyozta, Orbán valósága és a magyaroké megint nem találkozott egymással.

,,Ilyen az, amikor a miniszterelnök a budai vár magasából szemléli a magyar vidéket, és hetente egyszer elbeszélget saját magával a rádióban. Hasznosabb lenne, ha járná az országot, és önmaga helyett a magyarokkal beszélgetne egy kicsit. Közelebb jutna a megoldáshoz”

– jelentette ki.