📺 Jakab Péter Orbán Viktor évértékelője után: az időközi választáson a magyarok is véleményt mondtak

Az Országgyűlés hétfőn napirend előtti felszólalásokkal folytatta munkáját, melyre mindenképpen rányomta a bélyegét a vásárnapi időközi országgyűlési választás, amelyen az ellenzék által támogatott jobbikos Kálló Gergely szerzett parlamenti mandátumot. 

Jakab Péter most először szólalt fel a Jobbik elnökeként és arról beszélt, hogy Dunaújváros 3 tanulsággal szolgált:

  • ne nézd hülyének a magyart, mert pórul jársz: kiplakátolhatják, hogy Magyarország jobban teljesít, de boltban a kasszánál úgyis minden kiderül. Nem hülyíteni kell, hanem kormányozni.
  • A pénz nem azé, aki ellopja, hanem aki megdolgozik érte: példaként felhozta a Mátrai Erőművet, amely ha nyereséges, akkor a fideszesekké, ha pedig nem, akkor a népé.
  • Kard által vész, ki kardot ragad: mint rákosi, aki nincs velünk, az ellenünk van: soros bérencnek tekintik azt, aki hajlandó gondolkozni, hajbókolásért viszont elismerés jár – fogalmazott, majd hozzátette: Dömötör Csaba államtitkár is hajbókolásért kapott 2,6 millió forintos jutalmat (miközben a mentősök 4 ezret).

Jakab Péter hangsúlyozta, a Jobbik tanult a hibáiból, visszahívta Kulcsár Gergelyt is. Azt kérte a kormánypártoktól, hogy „tanuljanak már a bukásból”. A Jobbik a tolvajok ellen jött létre 2003-ban, de azóta jött a kétharmad, és egy „elmeháborodott”, aki már nemcsak a pénzünket veszi el – fogalmazott.

Leszögezte, ő a garancia arra, hogy lesz elszámoltatás. A Fidesznek is megvan a Kulcsár Gergelye, csak ő egy országot köpött szemen, és Orbán Viktornak hívják – mondta Jakab Péter.

Ígéretet tett arra is, hogy 2022-ben 106 Ludas Matyi fogja a fideszes Döbrögiket móresre tanítani.

Dömötör Csaba válaszában továbbra is a régi Gyurcsányozást ismételgette, illetve a dunaújvárosi eredményekből is csak annyit tudott leszűrni – legalábbis erről beszélt -, hogy a Jobbik átvitte a fogkeféjét a baloldalhoz.

(alfahir.hu nyomán, fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink