Jakab Péter szerint Orbán az Európai Unión kívül képzeli el Magyarország jövőjét

Közösségi oldalán reagált Jakab Péter, a Jobbik elnöke a magyar miniszterelnök péntek reggeli szokásos interjújára. A jobboldali néppárt elnöke szerint Orbán Viktor újabb egyértelmű utalást tett arra, hogy Magyarország jövőjét az Európai Unión kívül képzeli.

Hozzátette, hogy a magyar kormányfő már

„túl sok uniós pénzt lopott, túl sokszor húzta ki a gyufát, túl sokszor akarta megállítani hazugságokkal Brüsszelt.”

Emlékeztetett, hogy a kormány nemrég arról beszélt, hogy „a Nyugat már nem vonzó a magyaroknak”, most meg az uniós mentőcsomagot vétózta meg, miközben orosz és kínai hiteleket vesz fel.

„Az irány eddig is világos volt. Szent István a Nyugatot választotta, Orbán Keletet. A magyarok meg az Európai Uniót, ahonnan a belépésünk óta napi több mint 2 milliárdot kaptunk, hogy fejlődjünk”

– emelte ki Jakab, hozzátéve: történelmi esélyt kapott hazánk azzal, hogy beléphettünk az EU-ba, s ezáltal úgy éljünk, mint az osztrákok, vagy legalább felzárkózzon Magyarország hozzájuk, de állítása szerint itt csak egyvalami fejlődött és az a korrupció.

„Nem véletlenül mondott nemet Orbán az Európai Ügyészségre. És most, hogy közeleg a Szájer-kormány bukása, nemet mond magára az Európai Unióra is. Ma már arról beszélt a rádióban, hogy az tudja hamarabb megvédeni a lakosságát, aki nincs benne az unióban.”

A politikus úgy véli, hogy Orbán nem a lakosságot védi, hanem saját magát. 

„Menekülsz. Abban bízol, hogy majd a keleti haverjaid megvédenek, de tévedsz. A magyaroktól senki se fog megvédeni. Mi maradunk Európában 2022 után is, te meg mehetsz oda, ahová a magadfajták valók”

– zárta mondandóját Jakab Péter.

(alfahir.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink