ūüďļ Jakab P√©ter visszaadta a p√°rt lelk√©t – al√°√≠rt√°k a Jobbik Elvi Nyilatkozat√°t

Jakab P√©ter p√°rteln√∂k √©s Brenner Koloman, a p√°rt strat√©giai tan√°cs√°nak vezetŇĎje egy h√°tt√©rbesz√©lget√©sen mutatta be a sajt√≥ k√©pviselŇĎinek a Jobbik Elvi Nyilatkozat√°t, √≠gy jelezve elk√∂telezetts√©g√ľket azon t√°rsadalmi c√©lok ir√°nt, amelyeket kitŇĪztek a p√°rt el√©, majd a dokumentumot a frakci√≥ minden tagja, √©s a region√°lis igazgat√≥k is al√°√≠r√°sukkal szentes√≠tett√©k.

Brenner Koloman hangs√ļlyozta, az Elvi Nyilatkozat a n√©pp√°rtosod√°si folyamat megkoron√°z√°sa, √©s egy √ļj korszakot jelent a Jobbik √©let√©ben.

Úgy gondolom, hogy a néppárti Jobbik elnöke, Jakab Péter visszaadta ezzel a Jobbik lelkét

– fogalmazott a politikus.

Jakab P√©ter besz√©d√©ben arr√≥l besz√©lt, a n√©pp√°rtosod√°si folyamat ezzel v√©get √©rt, amely sikeresen vizsg√°zott a tavaly ŇĎszi √∂nkorm√°nyzati v√°laszt√°sokon, hiszen nagyon sok telep√ľl√©sen, ideol√≥gi√°t√≥l f√ľggetlen√ľl k√©pesek voltak a magyar emberek jobbikos jel√∂lteket v√°lasztani. Minden tisztess√©ges magyar embert tudunk k√©pviselni, de ezt a v√°laszt√≥k is l√°tj√°k – magyar√°zta a p√°rteln√∂k.

Hangs√ļlyozta azt is, a Jobbik meg√©rkezett oda, ahol egy nemzeti n√©pp√°rtnak lennie kell, a centrumba, ahonnan a szabads√°g √©s gyarapod√°s lehetŇĎs√©g√©t k√≠n√°lj√°k a v√°laszt√≥knak, fŇĎleg azoknak, akiknek ez nem adatott meg az elm√ļlt 30 √©vben.

Nemzeti, kereszt√©ny, konzervat√≠v, jobbk√∂z√©p p√°rtk√©nt, “r√∂viden, magyar n√©pp√°rtk√©nt” defini√°lta a Jobbikot Jakab P√©ter, kereszt√©nyk√©nt szolid√°risak vagyunk, de nem toler√°ljuk, aki meglopja a nemzetet – tette hozz√°.

Elhangzott, nem v√°ltozott a c√©l az Alap√≠t√≥ Nyilatkozathoz k√©pest: egy f√ľggetlen, √©lhetŇĎ, b√ľszke Magyarorsz√°g megteremt√©se, ahol nem a globaliz√°ci√≥, hanem a lokaliz√°ci√≥, nem a multik, hanem a kkv-k √©s a civilek a fontosak, √©s nem nagy nemzetk√∂zi szervezetektŇĎl v√°rj√°k a seg√≠ts√©get. A nemzetk√∂zi politik√°ra kit√©rve megfogalmazta v√©lem√©ny√©t a nyugat-eur√≥pai gazdas√°gi kitetts√©g√ľnkkel kapcsolatban is:

nem diktat√ļr√°t akarunk √©p√≠teni rabszolg√°kkal, hanem egy f√ľggetlen orsz√°got gyarapod√≥ emberekkel, amit “nem egy zsarnok mindennapi szesz√©lye vezet”.

Kiemelte a fontoss√°g√°t a szabads√°gnak, amibe a tisztess√©ges j√∂vedelmet, a minŇĎs√©gi oktat√°st, a sz√≠nes t√°j√©koztat√°st sorolta, “anyagilag √©s szellemileg is erŇĎs k√∂z√©poszt√°lyra van sz√ľks√©g” – h√ļzta al√° Jakab P√©ter.

A p√°rteln√∂k szerint az Orb√°n-korm√°ny a vid√©ket soha nem akarta megerŇĎs√≠teni √©s most igyekszik lenyomni arra a szintre Budapestet is, “de a vid√©ki nem m√°sodrang√ļ √°llampolg√°r” – tette hozz√°. A Jobbik szerint a vid√©k elmaradotts√°ga a magyar √°llam hib√°ja.

A Jobbik tov√°bbra is a rend p√°rtja – hangs√ļlyozta Jakab P√©ter. Elt√∂k√©ltek vagyunk, hogy meg kell v√©deni Magyarorsz√°got a bev√°ndorl√°st√≥l, a digit√°lis bŇĪn√∂z√©stŇĎl, ugyan√ļgy, ahogy a mindennapi bŇĪn√∂z√©s okait√≥l, a t√°rsadalmi elmaradotts√°gt√≥l,

“a Jobbik j√∂vŇĎk√©p√©ben a bŇĪn√∂z√©st felv√°ltja a rend”

Рszögezte le.

Jakab P√©ter szerint a saj√°t tolvajait√≥l kell megv√©deni ezt a haz√°t, ezzel p√°rhuzamosan val√≥di tisztess√©ges versenyre van sz√ľks√©g a gazdas√°gban, nem a p√°rt lojalit√°s√°nak, a minisztereln√∂kh√∂z val√≥ viszonynak kellene d√∂ntenie.

“A verseny szabad lesz, M√©sz√°ros meg nem”

– fogalmazott.

Jólétet minden magyarnak, ez az esszenciája a Jobbik Elvi Nyilatkozatának Рzárta a Jobbik elnöke.

Balcz√≥ Zolt√°n, a p√°rt 2003-as alap√≠t√≥ eln√∂ks√©g√©nek utols√≥, m√©g a Jobbikban politiz√°l√≥ tagja azt hangs√ļlyozta ki, hogy az Elvi Nyilatkozat teljesen √∂sszhangban van az Alap√≠t√≥ Nyilatkozattal.

A néppártiságnak azt kell jelentenie, hogy a politikájával kész a legszélesebb rétegek képviseletére, de legyen közben ideológiája.

A Jobbik Elvi Nyilatkozata ide kattintva olvasható el.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretn√©, ha a j√∂vŇĎben is olvashatna ilyeneket?

A Cs√≠pŇĎs teljesen f√ľggetlen h√≠rport√°l a korm√°nyt√≥l.¬†C√©lunk a Mak√≥ √©s t√©rs√©gi val√≥s√°g bemutat√°sa, k√ľzdelem a korrupci√≥ √©s a k√∂z√©leti arrogancia ellen.¬†Nem √°ll m√∂g√∂tt√ľnk milli√°rdos √©s nem vagyunk kit√∂mve k√∂zp√©nzzel sem. √Čppen ez√©rt mŇĪk√∂d√©s√ľnkre az olvas√≥k, az √Ėn√∂k¬†seg√≠ts√©g√©re van sz√ľks√©g√ľnk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOV√ĀBB A R√ČSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-c√≠met nem tessz√ľk k√∂zz√©.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

121 √©ve sz√ľletett Szerb Antal, magyar √≠r√≥, irodalomt√∂rt√©n√©sz, nemzetk√∂zileg n√©pszerŇĪ reg√©nyek szerzŇĎje.

Tov√°bb ¬Ľ

ūüď∑ Elballagtak a kerisek

A k√∂z√©piskola olyan, mint az aut√≥versenyz√©s. Rengeteg h√°tt√©rmunk√°s dolgozik a siker√©rt, de a nagy esem√©nyen a v√©gsŇĎ eredm√©ny annak a kez√©ben van, aki a vol√°n m√∂g√∂tt √ľl – fogalmazott Pap√≥s Andr√°s, a H√≥dmezŇĎv√°s√°rhelyi SZC Mak√≥i N√°vay Lajos Technikum √©s Koll√©gium megb√≠zott igazgat√≥ja az iskola szombat d√©lelŇĎtti ballag√°s√°n.

Tov√°bb ¬Ľ

kapcsolódó cikkeink

Ez áll az Európai Bizottság jogállamiságról szóló levelében

A 444.hu √°ll√≠t√°sa szerint birtkokukba jutott a felt√©teless√©gi mechanizmus elind√≠t√°s√°r√≥l sz√≥l√≥ lev√©l, amelyben az Eur√≥pai Bizotts√°g (EB) 50 oldalon kereszt√ľl fejti ki, hogy a magyar √°llamot p√©nzveszt√©ssel fenyegetŇĎ elj√°r√°s t√∂bb mint t√≠z √©ve megoldatlan probl√©m√°k miatt indult, √©s hogy mi√©rt l√°tj√°k bizony√≠tottnak a p√©nzveszt√©st √©s a jog√°llamis√°g s√©relm√©t Magyarorsz√°gon.

Tov√°bb olvasom ¬Ľ