Járatsűrítés: ősszel 20 percet mondtak, de most csak néhány új járat indult

Az eredeti, a MÁV által még november végén közölt tervek szerint januártól csúcsidőben 20 percenként, azon kívül pedig félóránként közlekedne a tram-train, most azonban csak néhány új járatot tettek be, és csúcsidőn túl ugyanúgy órás követés van – vette észre a Telex.

Még az a néhány új járat sincs összhangban az elvárásokkal és az ígéretekkel, ugyanis reggelenként mindkét városból egyetlen egy járattal fog több indulni, és a Szegedről induló csak Rókusig megy, a várost már nem hagyja el.

A MÁV szerint azért van ennek értelme, mert „így a városi szakaszon is egyre többen választhatják a kényelmes új járműveket a villamosok mellett”, ami azért furcsa, mert ezen plusz járatok pont az utasáramlással szemben fognak közlekedni, hiszen reggelente a belvárosból a rókusi lakótelep felé, délután pedig a lakótelepről a belvárosba közlekednek a legtöbben, nem pedig fordítva.

Reggelente Szegedről lényegében ugyanúgy óránként lesz tram-train Hódmezővásárhelyre, Hódmezővásárhelyről pedig a reggeli sűrítőjárat úgy közlekedik majd, hogy előtte 15 perccel, utána pedig 45 perccel indul másik tram-train. Délutánonként már jobb a helyzet, akkor kiegyensúlyozottabb a követési távolság, de így is szinte megjegyezhetetlen, hogy 37–23–60–37–23–60 percenként követik egymást a szerelvények.

A MÁV múlt heti közleménye szerint az új járatok Hódmezővásárhelyről 6:46-kor, 15:08-kor, 17:08-kor és 19:08-kor, Szegedről 14:01-kor, 16:01-kor, 18:01-kor indulnak. Munkanapokon további új betétjárat indul Szeged vasútállomásról 7:46-kor és 20:01-kor Rókus vasútállomásra, Rókusról pedig 13:42-kor Szeged vasútállomásra. Csütörtök éjszakától vasárnap hajnalig pedig éjszaka is óránként közlekednek a járatok a két város között.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

75 éve született Kishonti Ildikó (született: Schnur Ildikó) magyar színésznő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »