📺 Jobbik: Minden felelősség Orbán Viktoré és a kormányé

“Orbán Viktornak az volt a legfőbb dolga, hogy korlátlan teljhatalmat követeljen magának és ezt a korlátlan teljhatalmat ki is erőszakolta”

– mondta Szilágyi György szerdai online sajtótájékoztatóján.

A Jobbik alelnöke szerint a korlátlan hatalom korlátlan felelősséggel jár, ezért minden felelősség Orbán Viktoré és kormányé.

A tetőtől talpig védőöltözetben kórházakat látogató miniszterelnök kapcsán azt mondta: Orbán Viktornak már tíz évvel ezelőtt végig kellett volna járnia a magyar egészségügyi intézményeket,

“így tisztában lehetett volna azzal, hogy milyen állapotok uralkodnak a magyar kórházakban”

Szilágyi szerint ebben az esetben tisztában lett volna azzal is, hogy az intézmények állapota siralmas, hogy a felszereléseket korszerűsíteni kellene, hogy az egészségügy óriási munkaerőhiánnyal küszködik.

“És azok a dolgozók, orvosok, nővérek és segítő személyzet, amelyik emberfeletti munkát végez ezekben az intézményekben tartja életben az egészségügyet, és tisztában lett volna azzal is, hogy ebben az országban 30 ezer ember hal meg évente azért, mert nem kap megfelelő egészségügyi ellátást. Talán rájött volna arra is Orbán Viktor, hogy az elmúlt tíz évben nem 30 ezres stadionokat kellett volna építeni, hanem az egészségügyet kellett volna fejleszteni.”

Müller Cecília emlékezetes “egészséges emberek ne hordjanak maszkot” kijelentésére reagálva Szilágyi azt mondta: felmerül a kérdés, hogy Müller Cecília nem alkalmas a feladatára, hiszen – mint mondta – most azt látjuk, hogy Orbán Viktor védőfelszerelésben van.

“Ha Müller Cecília azt mondja, hogy egészséges emberek ne hordjanak maszkot, akkor Orbán Viktornak miért kell beöltöznie ilyen védőfelszerelésbe? Orbán Viktor élete többet ér, mint bármelyik magyar ember élete?”

Emlékeztetett arra is, hogy eközben hiánycikk a szájmaszk hazánkban, az egészségügyi dolgozók védőfelszerelése pedig hiányos.

“Egy leromlott immunrendszerű egészségüggyel vesszük fel a harcok jelen pillanatban a járvánnyal szemben. Ez is Orbán Viktor felelőssége”

(alfahir.hu, kiemelt fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Tizenegy településen lesz időközi önkormányzati választást ma

Tizenegy településen tartanak időközi önkormányzati polgármester- és képviselő-választást vasárnap. Azokat a korábban már kitűzött időközi választásokat rendezik most meg, amelyeket a koronavírus-járvány miatt 2020. november 4-én hatályba lépett veszélyhelyzet miatt már nem tudtak megrendezni.

Tovább »

A nap idézete

16 éve hunyt el Somlyó György Kossuth-díjas és többszörös József Attila-díjasmagyar költő, író, esszéíró, műfordító, számtalan díj és elismerés birtokosa, a Magyar Költészet Napjának kezdeményezője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink