? Jobbik: Minden felelősség Orbán Viktoré és a kormányé

„Orbán Viktornak az volt a legfőbb dolga, hogy korlátlan teljhatalmat követeljen magának és ezt a korlátlan teljhatalmat ki is erőszakolta”

– mondta Szilágyi György szerdai online sajtótájékoztatóján.

A Jobbik alelnöke szerint a korlátlan hatalom korlátlan felelősséggel jár, ezért minden felelősség Orbán Viktoré és kormányé.

A tetőtől talpig védőöltözetben kórházakat látogató miniszterelnök kapcsán azt mondta: Orbán Viktornak már tíz évvel ezelőtt végig kellett volna járnia a magyar egészségügyi intézményeket,

„így tisztában lehetett volna azzal, hogy milyen állapotok uralkodnak a magyar kórházakban”

Szilágyi szerint ebben az esetben tisztában lett volna azzal is, hogy az intézmények állapota siralmas, hogy a felszereléseket korszerűsíteni kellene, hogy az egészségügy óriási munkaerőhiánnyal küszködik.

„És azok a dolgozók, orvosok, nővérek és segítő személyzet, amelyik emberfeletti munkát végez ezekben az intézményekben tartja életben az egészségügyet, és tisztában lett volna azzal is, hogy ebben az országban 30 ezer ember hal meg évente azért, mert nem kap megfelelő egészségügyi ellátást. Talán rájött volna arra is Orbán Viktor, hogy az elmúlt tíz évben nem 30 ezres stadionokat kellett volna építeni, hanem az egészségügyet kellett volna fejleszteni.”

Müller Cecília emlékezetes „egészséges emberek ne hordjanak maszkot” kijelentésére reagálva Szilágyi azt mondta: felmerül a kérdés, hogy Müller Cecília nem alkalmas a feladatára, hiszen – mint mondta – most azt látjuk, hogy Orbán Viktor védőfelszerelésben van.

„Ha Müller Cecília azt mondja, hogy egészséges emberek ne hordjanak maszkot, akkor Orbán Viktornak miért kell beöltöznie ilyen védőfelszerelésbe? Orbán Viktor élete többet ér, mint bármelyik magyar ember élete?”

Emlékeztetett arra is, hogy eközben hiánycikk a szájmaszk hazánkban, az egészségügyi dolgozók védőfelszerelése pedig hiányos.

„Egy leromlott immunrendszerű egészségüggyel vesszük fel a harcok jelen pillanatban a járvánnyal szemben. Ez is Orbán Viktor felelőssége”

(alfahir.hu, kiemelt fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »