📺 Jobbik: nem akadályozni, hanem segíteni kell a nyugati magyarok 2022-es szavazását

A Jobbik mindenkit a magyar nemzet részének tekint, legyen az határon túli magyar, vagy a megélhetés reményében Nyugatra költözött ember – ezért is követeli az ellenzéki párt, hogy a kormány a 2022-es választásokon biztosítson több szavazóhelyiséget a nyugati szavazók részére.

A jobboldali ellenzéki párt ezzel ahhoz az angliai civil kezdeményezéshez csatlakozik, mely egy petícióval azt kéri a magyar kormánytól, biztosítson több szavazóhelyiséget az ottani magyaroknak, megelőzve, hogy az érintettek több órás utazásra és ugyancsak több órás sorban állásra legyenek kényszerítve.

A magyar kormányt heves bírálatok szokták érni amiatt, mert politikai érdekeinek megfelelően különbséget tesz a határon túli magyarok és a kivándorolt magyarok között: míg előbbiek, a többnyire kormánypárti szavazók voksolhatnak levélben, addig utóbbiak, a kormányzatban feltételezhetően csalódottabbak már nem tehetik ezt meg.

Brenner Koloman jobbikos politikus hétfői online sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz nem tekinti az ellenzéket a nemzet részének, de ezzel valójában ő maga lett nemzetellenes.

,,A tét az, hogy marad-e az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz, vagy feláll az a nemzeti egységkormány, amely újraegyesíti nemzetünket”

– fogalmazott, hozzátéve, a néppárti Jobbik határozati javaslatot készül benyújtani arról, hogy kiemelt támogatásban részesüljenek azok a kulturális intézmények, melyek a diaszpórában élő magyarságot szolgálják.

Brenner Koloman szerint az is fontos, hogy a Nyugaton élő magyar családok által finanszírozott vasárnapi iskolákat és tanodákat a magyar állam is támogassa.

Hozzátette: a nemzeti egységkormány hosszútávú célja az lesz, hogy a külföldre költözött magyarok jólétbe térhessenek vissza Magyarországra.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az állatvédők szerint állattartói jogosítványre lenne szükség

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. A felelőtlen tartás végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket. Seres Zoltán az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az állatok birtoklását jogosultsághoz kellene kötni, az állatok illegális szaporítását pedig még keményebben kellene büntetni.

Tovább »

A nap idézete

78 éve született Ifj. Rubik Ernő, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar szobrász, építész, formatervező, belsőépítész, játéktervező, feltaláló, egyetemi tanár, a Rubik-kocka feltalálója.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink