📺 Jobbik: nem akadályozni, hanem segíteni kell a nyugati magyarok 2022-es szavazását

A Jobbik mindenkit a magyar nemzet részének tekint, legyen az határon túli magyar, vagy a megélhetés reményében Nyugatra költözött ember – ezért is követeli az ellenzéki párt, hogy a kormány a 2022-es választásokon biztosítson több szavazóhelyiséget a nyugati szavazók részére.

A jobboldali ellenzéki párt ezzel ahhoz az angliai civil kezdeményezéshez csatlakozik, mely egy petícióval azt kéri a magyar kormánytól, biztosítson több szavazóhelyiséget az ottani magyaroknak, megelőzve, hogy az érintettek több órás utazásra és ugyancsak több órás sorban állásra legyenek kényszerítve.

A magyar kormányt heves bírálatok szokták érni amiatt, mert politikai érdekeinek megfelelően különbséget tesz a határon túli magyarok és a kivándorolt magyarok között: míg előbbiek, a többnyire kormánypárti szavazók voksolhatnak levélben, addig utóbbiak, a kormányzatban feltételezhetően csalódottabbak már nem tehetik ezt meg.

Brenner Koloman jobbikos politikus hétfői online sajtótájékoztatóján azt mondta, a Fidesz nem tekinti az ellenzéket a nemzet részének, de ezzel valójában ő maga lett nemzetellenes.

,,A tét az, hogy marad-e az egypárti túlhatalmat kiépítő Fidesz, vagy feláll az a nemzeti egységkormány, amely újraegyesíti nemzetünket”

– fogalmazott, hozzátéve, a néppárti Jobbik határozati javaslatot készül benyújtani arról, hogy kiemelt támogatásban részesüljenek azok a kulturális intézmények, melyek a diaszpórában élő magyarságot szolgálják.

Brenner Koloman szerint az is fontos, hogy a Nyugaton élő magyar családok által finanszírozott vasárnapi iskolákat és tanodákat a magyar állam is támogassa.

Hozzátette: a nemzeti egységkormány hosszútávú célja az lesz, hogy a külföldre költözött magyarok jólétbe térhessenek vissza Magyarországra.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: A héten már nem igazán lesz 10 fok fölötti hőmérséklet

Folytatódik a borult, párás idő a héten is, reggelente többfelé kell ködre számítani. A legalacsonyabb nappali hőmérséklet -5 és +4 fok között várható és a legmelegebb órákban sem emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »

Jogerősen életfogytiglanra ítélték Szilágyi István fiát

Helybenhagyta az elsőfokú bíróság döntését és jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön azt a férfit, aki 2020 májusában kalapáccsal agyonverte édesapját. A bírósági közlemény nem nevezte meg, de az áldozat Szilágyi István színművész.

Tovább olvasom »