Jogerős lett a „büntetlen élvezetet” áruló makói pár büntetése

2010 végétől 2015. március 23-ig magánházukban, ismeretlen eredetű és összetételű törmelékeket, anyagokat értékesítettek füstölőként. Az asszony büntetése 6 év fegyház és 6 év közügyektől eltiltás, míg a férjé 6 év börtön, valamint szintén 6 év közügyektől eltiltás lett. A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye – derül ki a Szegedi Ítélőtábla közleményéből.

Társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a Szegedi Törvényszék 2019. július 04-én D. A.-né első-, és D. A. másodrendű vádlottakat, ezért őket – halmazati büntetésül – egyezően 6 év szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az I. rendű vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztést fegyházban, míg II. r. vádlottét börtönben rendelte végrehajtani a törvényszék.

Az ítélet ellen az I. r. vádlott enyhítésért, II. r. vádlott elsődlegesen felmentés, másodlagosan eltérő minősítés megállapítása mellett enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Az I. és II. rendű vádlott, attól függően éppen ki tartózkodott az ingatlanban, szolgálta ki a helyi- és környékbeli vásárlókat. Az általuk árusított anyagokat, házfalukon, illetve Facebookon is hirdették, nyitva-tartást tettek közzé, olykor még különböző vásárlási akciókkal is igyekeztek a forgalmat növelni. A vádlottak az anyagot ismeretlen forrásból szerezték be, azokat ők keverték ki és porciózták, majd a különböző tömegű „pakkokat” 500 és 2.000 forint közti áron értékesítették. A Facebook-on közzétett hirdetésekben a vádlottak „büntetlen élvezet” megjelölést használtak az általuk eladásara kínált herbálra.

A nyomozó hatóság által 2015. március 25. napján az ingatlanukban tartott házkutatás során lefoglalt, a vádlottak által beszerzett, készletezett és adagokra szétosztott, majd forgalmazni kívánt növényi anyagok hatóanyag tartalmáról a szakértői vélemény megállapította, hogy azok egy része kábítószernek, míg másik részük új pszichoaktív anyagnak minősülnek. 

Végzésével helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a társtettesként elkövetett kábítószer- kereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt D. A.-né és társa ellen indított büntetőügyben az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink