Jóval az országos átlag alatt van az influenzás betegek száma Csongrád-Csanádban

A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2024. január 1 – 7. között az országban 21 500 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 152 400 fő akut légúti fertőzés tüneteivel – közölte a héten Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

Csongrád-Csanádban 100 ezer lakosra vetítve, a becslések szerint 136 influenzás beteg jutott az első héten, a tavalyi utolsó héten pedig 148,3. Az országos átlag 221,7 fő, a legmagasabb érték 320,5 Győr-Moson-Sopronban, a legalacsonyabb Békésben van 103,7-tel – írja cikkében a Hódpress.

Az első naptári héten összesen 92 betegtől érkezett légúti minta az NNGYK Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába. A sentinel orvosok által beküldött 63 minta közül hét betegnél az influenza A(H1pdm09), négy betegnél az influenza A(H3), egy betegnél az RSV, 21 betegnél a SARS-CoV-2 vírus kóroki szerepét igazolták.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink