Június 20-tól megszűnhet a Budapest–Kecskemét–Szeged–Szabadka buszjárat

A járványügyi helyzet miatt nyáron új menetrendek lépnek életbe a helyközi közúti közlekedésben, a Magyar Nemzet információi szerint a vonatokkal párhuzamosan haladó több távolsági autóbuszjárat is megszűnik. A felszabaduló járműveket a vidék közlekedési lehetőségeinek javítására akarják használni. A cél a vasút elsőbbségének biztosítása, több járat fő feladata az lesz, hogy a csatlakozáshoz elvigyék az utasokat. (Fotó: illusztráció.)

A lap úgy tudja, hogy

  • Június 20-tól megszűnik a Budapest–Kecskemét–Szeged–Szabadka járat, a Budapest–Zalakaros–Nagykanizsa vonalon sem lesznek buszok, a Zalakarost korábban érintő járatok ráhordó járattá válnak.
  • Július 1-jétől a törlik a Budapest–Erdőtelek–Sarud–Tiszafüred, a Budapest–Solt–Kalocsa–Jánoshalma, a Budapest–Tatabánya–Oroszlány–Kisbér, a Budapest–Győrszemere–Pápa és a Veszprém–Kisbér–Komárom járatokat, ráhordó lesz a Budapest–Tápiószentmárton/Szentmártonkáta viszonylat.
  • Augusztus 1-jétől megszűnik a Budapest–Keszthely–Hévíz–Zalaegerszeg járat, a Budapest–Sármellék–Zalaegerszeg–Lenti vonalon négy expresszjáratot törölnek, illetve megszűnik a Budapest–Székesfehérvár–Veszprém–Sárvár–Szombathely és a Budapest–Veszprém–Pápa–Bükfürdő buszjárat is. A Budapest–Székesfehérvár–Tamási busz Székesfehérvár és Tamási között jár majd.

Arról tegnap számoltunk be, hogy a járványhelyzet ürügyén, az utasok háta mögött drasztikus és értelmetlen vasúti járatritkításra készül az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) és a Közlekedéstudományi Intézet (KTI): június 6-tól 34 vonalon megszüntetik a vonatok jelentős részét, egy részük helyett pótlóbuszokat fognak közlekedtetni. A járatritkítás érintené a Mezőhegyes-Újszeged vonalat is, ami Makón is áthalad.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

94 éve született Hankiss Elemér, Széchenyi-díjas magyar szociológus, filozófus, értékkutató, irodalomtörténész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább olvasom »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább olvasom »