Karácsony Gergely szerint a „Fidesz – nem Fidesz” stratégia nem működik

Karácsony Gergely a Telexnek adott interjújában az ellenzéki szövetség választási szereplését értékelte, és többek közt elismerte, maga a választási eredmény „egy nagy üzenet” az ellenzéki pártoknak. Úgy látja, az az egység, amit kiírtak a plakátokra, nem jött létre politikai, tartalmi, bizalmi értelemben, de szerinte erre lehet, hogy nem is volt idő.

Az ég szerelmére, akkorát buktunk, mint az üveges tót. Tehát akinek ezek után nincs felelősségérzete az ellenzéki oldalon, aki nem tesz fel magának kérdéseket, vagy aki úgy érzi, hogy mindent jól csinált, az szerintem pszichopata. És én nem gondolom, hogy bárki az lenne közülünk

– fogalmazta meg sarkosan véleményét a főpolgármester, majd azt is elmondta, megítélése szerint nem lehet hátat fordítani az eddigi erőfeszítéseknek: 

négy éven át építettünk egy politikát, majd amikor az megbukott, akkor két nap alatt tudjuk, hogy mi a recept? Nekem ehhez több idő kell.

Karácsony szerint a következő időszak az ellenzék vezetőjének szerepéért folytatott harcról fog szólni, noha ő maga a budapesti koalícióra kíván koncentrálni.

A két politikai tömb szavazótábora kapcsán kifejtette:

a kampány során lehetett azt látni, hogy elkötelezettebbek a szavazóink, és minden korábbinál aktívabbak is, talán ebből vontuk le azt a téves következtetést, hogy többen is vannak. De valójában éppen, hogy kevesebb szavazónk volt, csak ők nagyon aktívnak bizonyultak. 

Karácsony szerint a választási kampány megmutatta, hogy két rendkívül tudatos politikai tábor van, az ellenzéké sokkal kevesebb információ alapján hoz tudatos politikai döntéseket, a másik, ,,az adófizetői ezermilliárdokból épített buborék” pedig azt biztosítja, hogy mindenhova eljusson az üzenet. Meglátása szerint

az, hogy „az ellenzék háborúpárti”, pár nap alatt brutális módon átment ezen az óriási buborékon, megmutatva a propagandagépezet hatékonyságát.

Az ellenzéki politikus szerint az a stratégia, amely a választásra szánt üzenetet leegyszerűsíti a „Fidesz – nem Fidesz” kérdésére, „egészen egyszerűen nem működik”. Úgy véli, azok, akik a két buborékon kívül állók csak akkor fognak az ellenzékre voksolni, ha azt gondolják, hogy az ellenzéknek van saját jövőképe, van története az országról, azaz hogy az ellenzék jobb, mint a Fidesz. „Ha az ellenzék úgy definiálja magát, hogy ő a nem Fidesz, akkor soha nem lesz elég szavazója”

– hangsúlyozta Karácsony, aki úgy gondolja, a kampány során elsikkadt a szociális biztonságra vonatkozó programjuk, ami a megélhetést is magában foglalja. Mindenesetre a közös programot átgondoltnak és koherensnek tartja, így szavai szerint meg tudták volna csinálni, „nem ígérték túl magukat”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »

A nap témája: A héten napsütés és záporok is lehetnek

Változékony lesz az időjárás április utolsó hetében: napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Hajnali fagyok már nem várhatók, helyenként 20 Celsius-fok körüli csúcsértékek is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tovább olvasom »